BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

MAHMUT ESAT ORTAOKULU AİLE BİRLİĞİNDEN KAMUOYUNUN DİKKATİNE

Bildiğiniz gibi 2022/2023 Eğitim Öğretim yılı 12 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Tüm veliler gibi biz de Mahmut Esat Ortaokulu ailesi olarak çocuklarımız gibi heyecan içindeyiz. 

07 Eylul 2022
MAHMUT ESAT ORTAOKULU AİLE BİRLİĞİNDEN KAMUOYUNUN DİKKATİNE

Yalnız Mahmut Esat Ortaokulu Okul Aile Birliği olarak okulumuzla ilgili bazı kaygı, korku, endişe ve sitemlerimiz var.

  Bu yıl oklumuza halkımızın yoğun bir teveccühü var. Geçen yıllarda sınıf mevcutlarımız 30 civarında seyrederken bu yıl özellikle 5. Sınıflarda 40’ı aştı. Ve öğrenciler gelmeye de devam ediyorlar. Özellikle “pandeminin” yoğun olarak yaşandığı şu günlerde bu kalabalık öğrenci durumu  biz velileri korkutmaktadır.

       Ayrıcaeğitim bölgemizde çok yoğun bir şekilde ihtiyaç olan ve Milli Eğitim Bakanlığının önemle üzerinde durduğu ana sınıflarımız binamızı Halk eğitim merkezinin kullanması nedeniyle kapanmıştır. Okulumuzda acilen ana sınıfına da ihtiyaç vardır.

 Bilindiği üzere okulumuzun bahçesi içerisinde okulumuzun mülkiyetinde olan ve geçici olarak Halk Eğitim Merkezinin kullanımına verilen bir bina bulunmaktadır. Bu bina okulumuzun malıdır. Bu bina Mahmut Esat Efendi’nin vakıf olarak okulumuza tahsis ettiği vakıf malıdır. Okulumuzun bu binaya şiddetle ihtiyacı vardır. Yetkililere bu meseleyi bildirdik. Lakin sorunumuzun çözümü ne hikmetse sürekli ertelenmekte, sürüncemede bırakılmaktadır.

  İlçemizde en büyük ve merkezi okul olan, yıllardır başarılarıyla göğsümüzü kabartan Mahmut Esat Ortaokulu’nun öğretmen, öğrenci ve velilerinin çeşitli gerekçelerle mağdur edilmesi kabul edilemez.

  Eğitim Öğretim sürecinde ortaya çıkacak “kalabalığa” bağlı sorunların müsebbibi bu duruma kulağını tıkayan yetkililer olacaktır.

Halk Eğitim Merkezine tahsis edilen binamızın acil ihtiyaç nedeniyle ivedi olarak binanın asıl sahibi olan okulumuza geri verilmesini ve bu yanlıştan acilen dönülmesini istiyoruz; Mahmut Esat Ortaokulu Okulu Aile Birliği olarak tüm yetkililerin ve kamuoyunun dikkatine önemle sunuyoruz.

Mahmut Esat Ortaokulu Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Adına

Başkan: Bedriye ASLAN

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.