BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Baget Pırlanta Seçerken Dikkat Edilecek 5 Unsur

 

31 Ağustos 2022
Baget Pırlanta Seçerken Dikkat Edilecek 5 Unsur

Eşsiz güzelliğiyle zamansız bir hatıra olması ile öne çıkan pırlantalar, özel bir hediye dendiğinde akla ilk gelen seçenekler. Baget pırlanta modelleri de hem şık konsepti hem de göz alıcı bir seçim olmasıyla öne çıkıyor. Peki baget pırlanta satın alırken nelere dikkat edilmeli? lorapirlanta.com.tr’den Cumhur Kumaş, baget pırlanta seçimine dair bilinmesi gerekenleri paylaştı.

Pırlantanın sertifikası var mı?

Kumaş, baget kolye ve diğer pırlanta ürünlerin seçimine dair şunları söyledi:

 

Pırlanta seçiminde dikkat edilecek birçok konu olsa da bunların başında tabii ki orijinal bir pırlanta olduğunun kanıtı niteliğindeki pırlanta sertifikası gelmektedir. Pırlanta ürünlerinin tamamında ürünün karatının yanı sıra renk ve parlaklığı ile ilgili bilgilerin yer aldığı bir sertifika yer alır. Laboratuvarlar tarafından hazırlanan sertifikalar, pırlanta ürünün kılavuzu niteliğindedir. İnternetten sipariş verirken ya da bir mağazadan pırlanta alırken sertifika ilk dikkat edilmesi gereken konudur.

 

Pırlanta, özel bir üründür ve onlarca yıl takılacak ya da saklanacak bir hediyedir. Bu nedenle pırlanta satın alırken sertifikanın yanı sıra ürünün her anlamda dayanıklı olması ve olası bir kararma ya da farklı bir durumda iletişime geçilebilecek ve çözüm sunacak bir yer olması önemli. Bu noktada da, güvenilir bir markayı tercih etmenin önemi artar. Birinci sınıf ürünler ortaya koyan markalardan baget pırlanta yüzük ve diğer ürünler satın alınabilir.

Pırlantanın teknik özellikleri neler?

Pırlanta satın alırken bilinmesi gereken dört temel teknik özellik mevcut. Hem pırlantanın türü hem de fiyatı bu faktörlerden etkilenebiliyor, bu özellikler içinde karat ağırlığı, renk, berraklık ve kesim yer alıyor. Bir pırlanta yüzük, kolye ya da küpe satın alırken genellikle bu dört kriterle ilgili bilgiler verilir. Karat ağırlığı, fiyatı belirleyen kriterler içinde ön plana çıksa bile kesim, renk ve berraklık da pırlanta satışında önemlidir.

 

Baget pırlanta yüzük fiyatları, dikkat edilmesi gereken diğer bir konu. Pırlanta ürünlerde fiyatı belirleyen birçok nokta olsa da taşın karat büyüklüğü ve kesim, berraklık, renk gibi özellikleri de fiyat üzerinde etkilidir. Pırlanta fiyatlarında en uygun teklifleri keşfetmek için yapılması gereken ise baget pırlanta takılarının internetten satışının yapıldığı platformlarda ürünleri detaylı incelemek. Şunun unutulmaması gerekiyor: Yalnızca karat büyüklüğü fiyat üzerinde tek kriter değil; bir takının tüm yönleriyle incelenmesi ve değerinin o şekilde belirlenmesi gerekir.

Hangi modeller ön plana çıkıyor?

Pırlanta ürünlerde, farklı beğenilere hitap eden birçok farklı alternatifler mevcut. Baget pırlanta modelleri son yıllarda en çok ilgi görenler arasında bulunuyor. Baget hem zarif hem de şık bir tarzı bir araya getirmesiyle dikkat çeken bir takı ürünü. Hem modern hem de klasik tarzı barındıran pırlanta takılar dendiğinde birçok kişinin aklına baget pırlantaların gelmesi, bagetin tasarımsal hikâyesinde gizli. Bu nedenle güzel bir model tercih etmek isteyenler baget modellere bakabilirler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.