BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Seydişehir'de Karpuz üreticisinin yüzü gülmüyor ...

Seydişehir'de Karpuz üreticisi aniden düşen fiyatlardan dolayı ürünün tarlada yanma noktasına geldiğini söyledi. 

20 Ağustos 2022
Seydişehir'de Karpuz üreticisinin yüzü  gülmüyor ...

Karpuzda verim olmasına rağmen satış yapamadıklarını söyleyen Seydişehirli karpuz üreticileri tarlada karpuzun kilogramının 50 kuruştan bile satılamadığını anlattı.

Tüccarların 12-13 kilogramlık karpuzların tanesini 5 liraya dahi almadığından yakınan karpuz üreticisi, mazotun litresinin 24 liraya çıkmasının bunda etkili olduğunu belirtti.

Üretici Çiftçi, binlerce dönüm arazide karpuzların yarısının   yarısının kalan yarısının da çürümeye başladığını ifade etti.

Üretimdeki maliyet artışına da dikkat çeken karpuz üreticisi, ilacın %300, gübrenin ise %400’lere varan oranda arttığını söyledi.

Marketlerde 3-4 liradan satılan karpuzun tarlada çürümeye terk ediliyor, Geçen hafta   bir dekar  karpuzun 12  bin liradan satıldığını   bu hafta ise  12 dekar karpuzu 12  bin TL düşüğünü ifade  ederken   bir  anda   fiyatların çakıldığını   satışların  durdugunu  ve  karpuzun tarlada  yandığını söylediler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.