BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Seydişehir Endüstri Meslek lisesine Talep Patlaması

Seydişehir Endüstri Meslek lisesini Tercih eden Öğrencilerin saysı geçen yıla göre yüzde yüz arttı. 

17 Ağustos 2022
Seydişehir Endüstri Meslek lisesine Talep Patlaması

Sanayinin ihtiyaçlarına uygun; aranan vasıflı eleman yetiştiren meslek liseleri, ilk kez LGS’de en yüksek dilimden öğrenci aldı. Okul sanayi işbirliği, yapılan protokoller ve yeni eğitim sistemiyle mühendislik yolunun açılması, bu okulu popüler hale getirdi.

İş dünyasının en önemli sorunu olan vasıflı teknik eleman ihtiyacını karşılamak için atılan adımlar netice vermeye başladı. Metalden elektroniğe, makineden bilişim teknolojilerine kadar birçok alanda gençlere ‘altın bilezik’ kazandıran meslek liselerine ilgi yeniden artmaya başladı. Bu yıl Liselere Giriş Sınavı (LGS) ilk yerleştirme sonuçlarına göre mesleki ve teknik Anadolu liseleri (MTAL), yüksek dilimden öğrenci aldı. Artık, yüksek puanlara sahip öğrenciler de meslek lisesini tercih ediyor.

Meslek liseleri (MTAL), Fen Liseleri ve Sosyal Bilimler Meslek Liseleri ardından en yüksek puanlı okullar arasına girdi. Bu sonuçlar ‘Kolunda altın bileziği olmak’ deyimiyle ifade edilen ‘kazanç getiren beceri, meslek sahibi olmak’ yeniden velilerin ve öğrencilerin gözdesi olduğunu gösterdi. Eskilerin “Zanaatkâr olsun, kolunda altın bileziği olsun” diye ifade ettiği ‘mesleki eğitim’ tercihi, sanayicinin gönlündekinin, ailelerin gönlünde de yer bulmaya başladığını gösteriyor.

Seydişehir Mesleki ve teknik Anadolu lisesi eğitimi güçlendirmek için özellikle son bir yılda Eti  Aş ile   imzalan  protokol, Mevka   projeleri  Okulun  Fiziki yapısında   yapılan   çalışmalar   okula  getirilen  Makine  teçhizat  Eğitim     güçlendirmek için atılan adımlar ve hayata geçirilen projeler meslek liselerine ilgiyi artırdı.

Geçen yıl merkezi sınav yerleştirmelerinin ardından mesleki ve teknik 80 öğrenci tercih ederken bu yıl yüzde yüz artarak 160   öğrenci  tercih etti.  Bunların büyük kısmı da yüksek puanlı öğrenciler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.