BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Üçlü muhtıra diplomatik zaferdir, İsveç 73 teröristi Türkiye'ye iade edecek

Erdoğan, "NATO’nun, terörizmin tüm biçim ve tezahürleriyle mücadele kararlılığının ortaya konulması önemlidir. Ancak bu kararlılık kağıt üzerinde kalmamalıdır." ifadelerini kullandı. 

30 Haziran 2022
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Üçlü muhtıra diplomatik zaferdir, İsveç 73 teröristi Türkiye'ye iade edecek

  •  
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yaklaşık 40 yıldır bölücü terörle mücadele eden, binlerce evladını teröre kurban vermiş bir ülke olarak oyalamalara tahammülümüz kalmamıştır." dedi.
  • İsveç, Türkiye, Finlandiya üçlü muhtırasıyla ilgili konuşan Erdoğan, "Bu muhtıra Türkiye ve milletimiz açısından zorlu müzakere sürecinden sonra elde edilmiş diplomatik bir zaferdir" dedi.
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'in 73 teröristin iadesi için Türkiye'ye söz verdiğini duyurdu.
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, üçlü muhtıraya ilişkin yaptığı bir diğer açıklamada da "Biz parlamentomuzdan bunu geçirmedikten sonra zaten bu iş yürümez. İsveç ve Finlandiya'nın üzerine düşen görevleri yerine getirmesi lazım." dedi.
  • ABD'den F16 alımıyla ilgili de konuşan Erdoğan, "Sayın Biden'ın bu konuda samimi gayretleri ciddi destek bulacaktır. Gecikmeden hemen bir heyeti Amerika'ya göndereceğim." dedi.
  • Erdoğan, Yunanistan ilişkileriyle ilgili "Yunanistan germedikten sonra biz germeye meraklı değiliz ama 147 kez hava sahamızı ihlal eden Yunanistan bunun hesabını vermek durumundadır." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.