BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Beyşehirli kadınlardan Fatma Koç'a destek

FATMA KOÇ, SEYDİŞEHİR AĞIR CEZA MAHKEMESİ'NDE İLK KEZ HÂKİM KARŞISINA ÇIKTI 

22 Haziran 2022
Beyşehirli kadınlardan Fatma Koç'a destek

Konya’ nın Beyşehir ilçesinde işsiz kocasını bıçaklayarak öldüren Fatma Koç (52) hakkındaki iddianame tamamlandı. “Eşe karşı kasten öldürme” suçundan müebbet hapis istemiyle hazırlanan iddianame, kabul edilirken, bu gün Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesinde ilk kez Hâkim karşısına çıkan Fatma Koç’ a destek vermek için kızı Güllü Çakır, kayın validesi Güllü Koç ve Beyşehirli bir grup kadın Seydişehir Adliyesi önüne gelerek Fatma Koç’ un berat etmesini istediler.

 İddiaya göre 4 Ocak 2022’de Beyşehir ilçesi Hamidiye Mahallesi’nde işsiz olduğu belirtilen Mustafa Koç (48), eve alkollü gelerek çocuk bakıcılığı yapan eşi Fatma K. ile arasında çıkan tartışmada kadın, mutfaktan aldığı bıçakla evdeki 2 çocuğunun gözü önünde eşi Mustafa Koç’ u göğsünden bıçaklayarak öldürmüştü.

Sanık Fatma Koç (52) hakkında kocası Mustafa Koç' u (48) bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle “Eşe karşı kasten öldürme” suçundan müebbet hapis istemiyle hazırlanan iddianame, Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

AİLE ŞİKÂYETÇİ OLMAMIŞTI

İddianamede, ifadeleri yer alan Mustafa Koç’ un annesi Güllü ile babası Ferruh ise oğulları olan maktulün alkol bağımlılığının bulunduğunu, eşine ve çocuklarına sürekli şiddet uyguladığını belirterek şikâyetçi olmamışlardı.

Bu gün Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesinde ilk kez Hakim karşısına çıkan Fatma Koç’ a destek vermek için kızı Güllü Çakır, kayın validesi Güllü Koç ve Beyşehirli bir grup kadın Seydişehir Adliyesi önüne geldiler.

Burada kadınlar adına açıklama yapan komşusu Hatice Çörtük “Ben o kadının neler çektiğini biliyorum. Sabah altı buçukta her gün dört yolda karşılaşıyorduk, dört dörtlük çalışan bir bayandı. Evine iyi bakıyordu hem sopasını yiyordu hem de iyi bakıyordu. Biz her zaman yanındayız böyle bayanların bir daha yaşanmasın, her zaman destek için arkasındayız” dedi.

BEN EVLADIM DEMEYE UTANIYORUM

Fatma Koç’ un kayınvalidesi Güllü Koç ise gelininin masum olduğunu ve bir an önce serbest kalmasını istediğini söyleyerek “Gelinim masum Beyşehir şahit olarak gelir buraya, Beş bin lira parayı yavrum topladı iki yüz lira üç yüz lira alkol parası o para gelmezse akşam dayağı yerdi. Alkol alsa da yavrumu yine ezerdi. Benim gelin olan kızımın bile başından neler geçti, bilmiyorum tükenmez bu tükenmez. Yirmi dört yılın ezgisi var, onaltı yaşından beridir de biz çekiyoruz. Alkolsüz durmazdı, alkolü de aldığı an gözü hiçbir şeyi görmezdi, kedi yavrusunu bile duvara vurdu öldürdü, oğlanı banyo etti dövdü öldürdü alkollü halinde, ben evladım demeye utanıyorum” dedi.

BİZ ANNEMİ YANIMIZDA İSTİYORUZ

Fatma Koç’ un kızı Güllü Çakır ise Adaletin doğru kararı vereceğine inandığını söyleyerek ”Ama benim annem masum, şimdiye kadar çektiklerini emin olun burada kimse çekmemiştir, çekenlerde zaten dayanamazdı. Annem 25 yıldır o hayatı cehennem gibi yaşadı, hayatı yaşamak değildi aslında yani bizim için katlanmaktı. Sadece dayakla bitmiyordu, yani bu öldürücü boyutlara geliyordu, biz çok dayak yedik çok şiddet gördük bu şiddeti rabbimin izniyle annemin sayesinde hayatta kaldık. Annem olmasaydı belki biz hayatta olmayacaktık şimdiye kadar. Annem masum annemi biz yanımızda istiyoruz, bütün herkes annemin destekçisi. Herkes bana dedi ki kızım bizde şahidiz, annenin yaşadıklarını sizin yaşadıklarınıza bizde şahidiz, bizde orada olmak istiyoruz dediler. Biz annemizi yanımızda istiyoruz ne olur bırakın, burada gördüğünüz herkes kimi komşumuz, kimi akrabamız, kimi hiç bilmediğimiz insanlar ama hepsi de annemi biliyorlar, yaşadıklarını yaşadıklarımızı biz annemi yanımızda istiyoruz.  Olay günü de emin olun kardeşlerime bir şey olacağı korkusuyla böyle bir şey gerçekleşmiş, annem yirmi beş yıldır dayandı da yirmi beş yıldan sonramı dayanamayacaktı. Kardeşlerim olmasaydı o şiddeti yine görürdü yine dayağı yer otururdu ama kardeşlerimin ölüm korkusuyla, belki biz bu gün kardeşlerim için burada toplanıyor olacaktık, biz annemi yanımızda istiyoruz” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.