BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Geyik Dağları'nın yılkı atları VİDEOHABER

Geyik Dağları, Antalya'nın kuzey doğusunda Dedegöl dağlarının en kuzey noktasından başlayarak Taşeli Platosu'na kadar uzanan Batı Torosların Orta Toroslarla bağlandığı noktada bulunan sıradağlar. 

06 Haziran 2022
Geyik Dağları'nın yılkı atları VİDEOHABER

Geyik Dağları, Antalya'nın kuzey doğusunda Dedegöl dağlarının en kuzey noktasından başlayarak Taşeli Platosu'na kadar uzanan Batı Torosların Orta Toroslarla bağlandığı noktada bulunan sıradağlar.

 Bu sıradağların kuzeye bakan tepe yamaçlarında yaz aylarında dahi kar bulunur.

 Antalya’nın Alanya- Gündoğmuş ilçesinde bulunan 2 bin 300 rakımlı Göktepe Yaylaları’nda yaşayan yılkı atları, doğaseverlerden ilgi görüyor.

Geyik Dağları'ndaki yaylada otlayan ve kar sularının oluşturduğu göletlerden su içen atlar, bir arada geziyor.

Yılkı atları, bölgeyi ziyaret eden fotoğraf ve doğa tutkunlarının ilgisini çekiyor.

 Seydişehir’den bölgeye giden bir grup Doğasever ve fotoğraf tutkunu Zorlu coğrafi Şartlara Rağmen Yılkı Atlarını fotoğrafladılar.

Grup Adına Açıklama yapan Mustafa Ünal "Geyik Dağı bölgesinde bulunan Göktepe yaylalarındaki yılkı atlarının varlığını birçok vatandaşımız bilmiyor. Yaylalarda koyunları otlatan çobanlar gittiğinde, atlar yukarı dağlara doğru çıkıyor. Kışın kar yağdığında ise atlar köylere iniyor. Atlarımız dağlarda özgürce geziyor. Biz Seydişehir’den sırf bu atları görebilmek için 100 km yol kat ederek burada geldik Karla  Kaplı Geyik Dağlarının eteklerinde Özgürce dolaşan  Atlar, birkaç   gün önce doğan bir tayın annesinin himayesinde sürüye ayak uydurmaya çalışması, en ufak bir tedirginlik sezdiğinde sürünün tek bir at gibi hareket etmesi... İnanılmazdı. Diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.