BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

SEYDİŞEHİR ÇİLEĞİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Seydişehir’de Çarşı pazarda yerini alan ve kilosu 18-20 liradan satılan yerli çilek ilgi görüyor.   

23 Mayıs 2022
SEYDİŞEHİR ÇİLEĞİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Seydişehir’de Çarşı pazarda yerini alan ve kilosu 18-20 liradan satılan yerli çilek ilgi görüyor.  

İç Anadolu bölgesinde bahçelerde yetiştirilen yerli çilek, sofralarda yerini almaya başladı. Yaz meyvesi olarak bilinen çilek, kilosu 18-20 liraya satılıyor.

Havaların ısınmasıyla birlikte mevsimin ilk meyveleri küçük çaplı olarak ta olsa üreticiler tarafından köşe başlarında yerini almaya başladı.

Tahıl, şeker pancarı ve karpuz üretimi ile bilinen Seydişehir de çilek üretimi son  yıllarda   iyice  yaygınlaştı.

 Seydişehirde  Çilek  üretimi  yapan Sadrettin Koyuncu “ Bu  yıl 23 Mayısta ilk  ürünlerimiz  aldık. Seydişehir de  Üretilen  çileklerimiz lezzeti ve aromasından alıcılar da çok memnun. İlçemizin rakımının yüksek olması, gece gündüz sıcaklıkları arasında yüksek fark olması ürünümüzün aromasını daha da artırmaktadır. Seydişehir Çileği Konya bölgesinde artık bilinir ve tanınır noktalara gelmiştir. Bu yıl  fiyatların 18-20 TL arasında  olmasını  bekliyoruz. Dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.