BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mustafa ÖZER den "5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü" açıklaması

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mustafa ÖZER “Ellerimizin temizliğine dikkat ederek sadece kendimizi değil, aynı zamanda toplumu da korumuş oluruz 

05 Mayıs 2022
İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mustafa ÖZER den "5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü" açıklaması

El yıkamak kişisel hijyen açısından büyük önem taşır. Hayatımızın her anında kullandığımız ellerimizin bakterilerin en fazla barındığı yerler olduğunu biliyor muydunuz? Bu durum vücudumuzun enfeksiyon kapma riskini arttırmaktadır.
Birçok hastalığa karşı sadece ellerimizi yıkayarak önlem alabileceğimizi belirten İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mustafa ÖZER “Ellerimizin temizliğine dikkat ederek sadece kendimizi değil, aynı zamanda toplumu da korumuş oluruz.” ellerin hem sağlık kuruluşlarında hem gıda endüstrisinde hem de Toplumsal yaşamda enfeksiyonların bulaşmasında çok önemli bir rol oynadığını ifade ederek, el hijyeninin su ve sabunlar ile alkol bazlı el dezenfektanları ileellerin ovuşturulmasışeklinde yapıldığınıkaydetti.
Sağlık kuruluşlarında ellerin el dezenfektanıyla ovuşturulması gerektiğine değinen Aykırı, toplumda eve veya iş yerine girer girmez, otobüs, metro gibi toplu taşıma araçlarından indikten sonra, yemek yemeden önce, yedikten sonra ve tuvaletten sonra el hijyeninin mutlaka uygulanması gerektiğini dile getirdi.

El yıkamanın hayat kurtardığının  “Günlük hayatımızda, tuvaletten önce ve sonra, yataktan kaldıktan sonra, dışarıdan eve gelindiğinde, yemeklerden önce ve sonra, topluma açık yerlerde nesnelerle temastan sonra, tırnak kestikten sonra,yemek hazırlarken, hayvanlara dokunduktan sonra, bebeklerin altını değiştirdikten sonra, bebekleri emzirmeden önce, gıda maddesi üretimine başlarken, burun, göz, kulak akıntılarına temastan sonra, özellikle nezle ve gripte burun silinmesinin ardından, hasta bakımı öncesinde ve sonrasında  eller mutlaka yıkanmalıdır.” dedi.
Enfeksiyon hastalıklarından korunmada en etkili yöntem el temizliğidir. Ellerde 150 çeşit bakteri bulunmaktadır. Saatte yaklaşık 25 kez elimizi ağzımıza, burnumuza, gözümüze götürdüğümüzden hastalıkların geçişinde eller çok önemli bir yer tutmaktadır. Sadece el yıkama ile ishal olgularının sayısı %50, solunum yolu enfeksiyonu sayısı %25 oranında azalmaktadır.

Güvenlik İçin Birleşin Ellerinizi Temizleyin!
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.