BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Seydişehirli Bürokrat Kemal Madenoğlu'na yeni görev

Seydişehirli Bürokrat Kemal Madenoğlu'na yeni görev 

23 Nisan 2022
Seydişehirli Bürokrat Kemal Madenoğlu'na  yeni görev

Hemşehrimiz Kemal Madenoğlu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın  onyı ile  Dışişleri Bakanlığı Dış Politika Danışma Kurulu üyeliğine atandı.

Kemal Madenoğlu  daha önce Kalkınma Bakanlığı Müsteşarlığı Başbakanlık Müsteşarlığı  yapmıştı. 

KEMAL MADENOĞLU KİMDİR?

Kemal Madenoğlu, 1964 yılında Seydişehir'de doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nden 1988 yılında mezun oldu. 1989 yılında Devlet Planlama Teşkilatı Sosyal Planlama Başkanlığında Uzman Yardımcısı olarak göreve başladı. 1992-1994 yılları arasında ABD'de Colorado Üniversitesi'nde Sosyoloji Bölümünde yüksek lisans çalışmalarını yürüttü. 1995 yılında Planlama Uzmanlığına atandı. Şubat 2003'den 2009 Haziran ayına kadar Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. Haziran 2009 - Haziran 2011 tarihleri arasında Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarı olarak görev yaptı. Haziran 2011 tarihinde Kalkınma Bakanlığı Müsteşarlığına atandı. Birleşmiş Milletler tarafından yürütülen Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri 2013 ve 2014 yıllarındaki çalışmalarda Türkiye'yi temsil etti. İngilizce bilen Kemal Madenoğlu, evli ve üç çocuk babasıdır.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.