BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Meteorolojiden Konya’ya hem fırtına hem sağanak yağış uyarısı

Meteorolojiden Konya’ya hem fırtına hem sağanak yağış uyarısı 

06 Nisan 2022
Meteorolojiden Konya’ya hem fırtına hem sağanak yağış uyarısı

Konya'ya Meteoroloji’den yeni bir uyarı daha geldi. Yarın, kuvvetli rüzgar ve fırtına şehrin büyük bölümünde etkili olacak. Fırtınanın hızı saatte 90 kilometreyi bulacak. Ayrıca 2 gün boyunca kentin tamamında gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
Konya’ya hem fırtına hem sağanak yağış uyarısı

Geride bıraktığımız son 4 gün kuvvetli rüzgar ve fırtınanın etkisi altında kalan Konya’ya bu kez hem fırtına hem sağanak yağış uyarısı geldi.

Konya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden yapılan son açıklamada şunlar kaydedildi:  

“Yarın (07 Nisan 2022) öğle saatlerinden itibaren Konya çevrelerinde, gece saatlerinde Karaman ve Niğde çevrelerinde rüzgarın güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetli (30-60 km/saat) ve kısa süreli firtina (60-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, Soba ve baca gazı zehirlenmesi, toz savrulması, yüksek kesimlerde hızlı kar erimesiyle oluşan su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Fırtınanın, gece saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.”

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.