BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya’da sosyal medya dolandırıcılarına Hayalet-2 operasyonu

Konya’da sosyal medya dolandırıcılarına Hayalet-2 operasyonu 

31 Mart 2022
Konya’da sosyal medya dolandırıcılarına Hayalet-2 operasyonu

Konya merkezli 5 ilde, sosyal medya hesaplarını ele geçirdikleri kişilerin kimlik bilgilerini ele geçirip tehdit ve şantaj yoluyla 9 milyon TL dolandırdıkları iddia edilen 8 şüpheli, "Hayalet-2" operasyonuyla yakalandı.
Son Dakika: Konya’da sosyal medya dolandırıcılarına Hayalet-2 operasyonu

Kulu Cumhuriyet Başsavcılığı, Konya'nın Kulu ilçesinde sosyal medya üzerinden tehdit ve şantaj yoluyla dolandırıcılık yapılması üzerine soruşturma başlattı.

Şüphelilerin çeşitli yöntemlerle sosyal medya hesaplarının ele geçirdikleri, şahısların arkadaş listelerinde bulunan kişilere ve sosyal medya ortamlarında mağdurlardan yüksek kazanç vaat ederek para istedikleri tespit edildi. Soruşturma çerçevesinde 14 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

son-dakika-konyada-sosyal-medya-dolandiricilarina-hayalet-2-operasyonu.jpg

9 MİLYON TL HAKSIZ KAZANÇ ELDE ETMİŞLER!

Mağdurları ele geçirdikleri kimlik bilgileriyle tehdit ederek şantajda bulundukları belirlenen şüphelilerin, bu yolla mağdurları 9 milyon lira dolandırarak haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

Kulu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Konya İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kulu İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Konya merkezli 5 ilde şüphelilere yönelik “Hayalet-2” ismi verilen eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, F.K., Y.Y., M.Ü., H.D., D.A., G.A.Ö., E.Ç., Y.Y., isimli şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı.

son-dakika-konyada-sosyal-medya-dolandiricilarina-hayalet-2-operasyonu-001.jpg

Adreslerinde bulunamayan 6 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından 1'i kadın 8 şüpheli adliyeye sevk edildi.

son-dakika-konyada-sosyal-medya-dolandiricilarina-hayalet-2-operasyonu-002.jpg

HAYALET-1 OPERASYONUNDA 15 ŞÜPHELİ TUTUKLANMIŞTI

Öte yandan, Kulu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 7 Aralık 2021 tarihinde örgütlü olarak nitelikli dolandırıcılık suçunu bilişim sistemleri kullanarak işleyen, banka ve kredi kartının kötüyü kullanan, tehdit ve şantaj suçlarını işledikleri tespit edilen 22 kişi hakkında yakalama kararı verilmişti.

Teknik ve fiziki takibin ardından yeterli delile ulaşan Konya İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kulu İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüphelilere yönelik Konya merkezli 9 ilde "Hayalet-1" adı verilen eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda gözaltına alınan 18 şüpheliden 15'i sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.