BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

SEYDİŞEHİR’İN TEKNOFESTTEKİ GURURU: FSB PEOJE OKULU

Seydişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencileri, TÜBİTAK Liseler Arası İHA ( İnsansız Hava Araçları) Yarışmasında üçüncü kez maddi destek alma ve finale katılma başarısı elde ettiler. 

26 Mart 2022
SEYDİŞEHİR’İN TEKNOFESTTEKİ GURURU: FSB PEOJE OKULU

Seydişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencileri, TÜBİTAK Liseler Arası İHA ( İnsansız Hava Araçları) Yarışmasında üçüncü kez maddi destek alma ve finale katılma başarısı elde ettiler.

TEKNOFEST 2022 kapsamında TÜBİTAK tarafından düzenlenen İnsansız Hava Araçları YarışmasındaSeydişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ilçemiz adına büyük başarı gösterdi. Tasarım ve final aşamalarından oluşan yarışmanın tasarım aşamasını başarı ile geçen öğrenciler maddi destek alma ve finallere katılma hakkı elde etti. Ayrıca bu başarı sayesinde TEKNOFEST 2022’ye de katılma hakkı elde etmiş oldular.

 

TÜBİTAK İHA Yarışmasına 2020 ve 2021 yillarında da katılan ve finale kalan öğrenciler bu başarıyı üçüncü kez göstererek 2022’de de finale kalmış oldular ve hiçbir başarının tesadüf olmadığını göstermiş oldular.

DEHANIN ONDA DOKUZU ÇALIŞMAKTIR

Üç yıldır İHA üzerine çalışmalar yürüten, bu yıl da finale kalan takımlardan birine kaptanlık yapan ve proje yönetici olan Enes TEKE, TÜBİTAK yarışmasında gösterdikleri başarı ile ilgili şunları söyledi:

“İnsansız Hava Araçları ülkemizin günümüzde akıncı ve öncü sektörü. Bizlerin daha lisedeyken böyle bir çalışmanın içerisinde yer alıyor olması bizim için büyük bir kazanım. Teknik çizimler, teknik bilgiler, rapor hazırlama gibi bu alana ait bir çok bilgiyi edinirken aynı zamanda belli bir disiplin ve plan dahilinde çalışmayı da öğrenmiş olduk. Bu çalışmalar ayrıca ders başarılarımızı da olumlu etkiliyor. Hedeflerimize ulaşmak için motivasyon kaynağı oluyor. Bize çalışmanın önemini kavratıyor. Dehanın onda dokuzu çalışmaktır. Çok çalışarak çok şey öğreniyor ve kendimizi çok yönlü geliştirmiş oluyoruz.”

TEKNOFEST EŞSİZ BİR ETKİN ÖĞRENME PLATFORMU

Okul Müdürü Bayram Ali ÇELİK ise şunları ifade etti:

“TEKNOFEST ve TÜBİTAK yarışmaları öğrencilerimizin 21. yy becerileri bağlamında kendilerini geliştirmeleri için büyük bir fırsat ve çok önemli bir platform. Teorik öğrenmenin ötesinde pratik yani etkin öğrenme için güzel bir süreç. Takım çalışması, etkili iletişim, planlama, çözüm ve gelişim odaklı düşünme, inisiyatif alma gibi bir çok beceriyi bu yarışmalara hazırlanan öğrencilerimiz doğal olarak süreç içinde kazanmış oluyorlar. Zira TÜBİTAK, TEKNOFEST yarışmaları tasarım, raporlama, imalat, performans, final müsabakaları gibi bir çok aşamayı ve bilişim, uydu ile iletişim, programlama, mekanik, malzeme, imalat gibi bir çok mühendislik disiplinini bünyesinde barındıran kapsamlı bir eğitim öğretim süreci. TEKNOFEST eşsiz bir etkin öğrenme platformu ve dünyanın en büyük havacılık festivali. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN,  Baykar Savunma teknik müdürü, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti başkanıve TEKNOFEST’in mimarı Sayın  Selçuk Bayraktar, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal olmak üzere ülkemizin gençlerine böyle bir fırsatı tanıyan devletbüyüklerimize,  emeği geçen organizasyon ve oluşum üyelerineteşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun.

Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum. Okulumuzdaki bütün öğretmenler büyük gayret ve fedakarlık içinde ekip ruhu içerisinde çalışıyorlar. Allah öğretmenlerimizden razı olsun.

TÜBİTAK İHA Yarışmasına katılan Seydişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Takımları :

SEYDİSEMA İHA(Sabit Kanat)

  1. Ramazan UÇAR(Kaptan)
  2. İbrahim KAÇAR
  3. Muhammet ÇETİN
  4. Feridun IŞIL
  5. Umut Sadık GÜLER
  6. Mehmet Hanafi POLAT
  7. Üzeyir SİVRİTEPE
  8. Zeki Yiğit SUNA

DANIŞMAN: Nejla REÇBER

 

HEZARFENOĞULLARI İHA TAKIMLARI(Döner Kanat)

42HEZARFEN:

  1. Sertaç BİNGÜL (Kaptan)
  2. Yunus Emre SARIKAMIŞ
  3. Yusuf Enes TAŞCI
  4. Muhammet Ali TAŞLI
  5. Talha KARA
  6. Hasan Hüseyin YENİ
  7. Cafer KAYA

DANUŞMAN: Mustafa DİNÇ

 

HEZARFEN42:

  1. Enes TEKE ( Kaptan)
  2. Tarık AYDEMİR
  3. Sait Reyhan AYDOĞDU
  4. Ömer Lütfullah SAPANLI
  5. İsmail KUŞÇU
  6. Bayram Eren ÇAĞLAYAN
  7. Mehmet Kuter BAĞLAMA
  8. Mustafa EKER
  9. Yunus Emre ÖZTÜRK

DANIŞMAN: Bayram Ali ÇELİK

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.