BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

İbrahim Saraçoğlu oruç tutacakları 'dikkat' diyerek uyardı! Ramazan'da sakın bunu yapmayın

Ramazan yaklaştı, oruç tutmayı planlayanlar ancak sağlık sorunları nedeniyle endişe duyanlar dikkat, bu haber tam size göre. İbrahim Saraçoğlu, Ramazan ayı boyunca dikkate alınması gereken uyarılarını tek tek açıkladı. Kalp krizi geçirenler, stent takılanlar, diyabet hastaları bu uyarılara kulak verin. Ünlü isim, "Metabolizma hastalıkları hep Ramazan'dan sonra ortaya çıkıyor. 

26 Mart 2022
İbrahim Saraçoğlu oruç tutacakları 'dikkat' diyerek uyardı! Ramazan'da sakın bunu yapmayın

Şeker, diyabet... Yok 'kolesterolüm yükseldi, insülin direncim gelişmiş' şeklinde metabolizma hastalıklarıyla karşı karşıya kalıyoruz." dedi ve Ramazan ayı boyunca tüketilen yiyeceklerin sonrasında çeşitli sağlık sorunlarına yol açtığını belirtti. İşte, İbrahim Saraçoğlu'nun Ramazan'da oruç tutanlar için uyarı niteliğindeki o açıklamaları...
   
Ramazan ayında oruç tutanlar İbrahim Saraçoğlu'nun doğru beslenme ve sağlık hakkındaki uyarılarını merak ediyor. Ramazan'da ölçülü beslenmenin önemine dikkat çeken ünlü isim, sahurda tüketilen besinler konusunda diyabet ve kalp hastalarını uyardı. "Ramazan'dan çıktıktan sonra veya Ramazan'ın son haftasına baktığımızda kalp krizi geçirenler, stent takılanlar, hastaneye koşuşturanları görürsünüz. Metabolizma hastalıkları hep Ramazan'dan sonra ortaya çıkıyor. Şeker, diyabet... Yok 'kolesterolüm yükseldi, insülin direncim gelişmiş' şeklinde metabolizma hastalıklarıyla karşı karşıya kalıyoruz." diyen İbrahim Saraçoğlu'nun dikkat çeken o açıklamaları karşınızda...
   
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, sahurda tüketecekleri besinler konusunda vatandaşları uyaran açıklamalarda bulundu. İbrahim Saraçoğlu'nun Ramazan ayı boyunca dikkate alınması gereken açıklamalarına gelin birlikte göz atalım....
   
Sabah'ta yer alan habere göre, Biyoteknoloji ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu Ramazan ayı boyunca dikkate alınacak önemli açıklamalarda bulundu. Ramazan ayı boyunca tüketilen yiyeceklerin sonrasında çeşitli sağlık sorunlarına yol açtığını belirten Saraçoğlu, doğru beslenme ile ilgili çeşitli önerilerde de bulundu. İşte Saraçoğlu'nun dikkat çekici o açıklamaları...
   
İBRAHİM SARAÇOĞLU'NUN DİKKAT ÇEKİCİ O AÇIKLAMALARI... AŞIRI YAĞLI GIDALARDAN UZAK DURUN Ramazan ayında yağlı ve tatlı yiyeceklerin aşırı şekilde tüketildiğinden bahseden Saraçoğlu, bu durumun sonrasında metabolizma hastalıklarına yol açtığını sözlerine ekledi. Ramazan ayı sonrası bu tarz hastalıkların sık görülmesi karşısında vatandaşları uyaran Saraçoğlu özellikle sahurda bu tarz ürünlerden uzak durulması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.
   
ORUCU ZEYTİN, İNCİR YA DA HURMA İLE AÇIN Sahur menüsü ile ilgili de açıklamalarda bulunan İbrahim Saraçoğlu orucun zeytin, hurma ya da incir ile açılması gerektiğini savundu. Sonrasında çorba ile devam edilebileceğini ve sebzeli ürünlerin sahur için uygun olduğundan İbrahim Saraçoğlu'nun önerilerine kulak verebilirsiniz.



ZENGİN SOFRALARDAN KAÇININ İnsanların iftarda çok zengin sofralardan kaçınması gerektiğini, bunun büyük bir israf olduğunu savunan Saraçoğlu, ölçülü beslenmenin de öneminden bahsetti. Saraçoğlu açıklamalarına şu şekilde devam etti: "Son yıllarda Ramazan'da insanlar aşırı derecede tatlı tüketiyorlar, aşırı derecede yağlı gıdalar tüketiyorlar. Ramazan'dan çıktıktan sonra veya Ramazan'ın son haftasına baktığımızda kalp krizi geçirenler, stent takılanlar, hastaneye koşuşturanları görürsünüz. Metabolizma hastalıkları hep ramazandan sonra ortaya çıkıyor. Şeker, diyabet... Yok 'kolesterolüm yükseldi, insülin direncim gelişmiş' şeklinde metabolizma hastalıklarıyla karşı karşıya kalıyoruz. Onun için Ramazan'da ölçülü beslenmeye dikkat etmeliyiz."

TUZ TÜKETİMİNE DİKKAT Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlu sahurda pilav yerine patates tüketimine özen gösterilmesi gerektiğini önerirken tuz tüketimi konusunda da uyarılarda bulundu. Brokoli ve karnabahar tüketimini öneren Saraçoğlu, mercimek ve ıspanak gibi yemeklerde fazla yağ tüketilmemesi gerektiğini, çayın ise belirli miktarda tüketilmesi gerektiği uyarılarında bulundu. 
   
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.