BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

İyi Parti Seydişehir İlçe Teşkilatı 18 Mart Çanakkale şehitlerini anma etkinliği düzenledi.

İyi Parti Seydişehir İlçe Teşkilatı 18 Mart Çanakkale şehitlerini anma etkinliği düzenledi. 

18 Mart 2022
İyi Parti Seydişehir İlçe Teşkilatı 18 Mart Çanakkale şehitlerini anma etkinliği düzenledi.

Konya’ nın Seydişehir ilçesinde İyi Parti İlçe Teşkilatı 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma programı düzenledi.

Hükümet Meydanındaki etkinliğe Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, İyi Parti Selçuklu İlçe Başkanı Muammer Çağlayan, İyi Parti Beyşehir İlçe Başkanı Sezer Telli, Seydişehir CHP İlçe Başkanı Orhan Özel, Seydişehir Saadet İlçe Başkanı Harun Erkan ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrası İyi Parti Seydişehir İlçe Başkanı Yılmaz Dönderici bir konuşma yaptı.

Döndericikonuşmasında  107 yıl önce bu topraklarda destan yazan şehitlerimizi anmak için toplandıklarını söyleyerek “ Tarihimizde bir çok parlak zaferler var, tarihimizde yaşadığımız bir çok destanlar var ama bunlardan en önemlisi Çanakkale muharebesidir. Çanakkale muharebesini ciltler ile anlatsan yetmez, kitaplar yetmez. Hani Kur’an-ı Kerimde cenabı Allah bir ayetinde diyor ya ‘denizler mürekkep olsa bunları yazmaya yetmez” dedi.

Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş ise 

 “Bundan 107 yıl önce ecdadımız Çanakkale’de bir destan yazdılar, adına Çanakkale ruhu denildi ve tarih sayfalarında silinmeyecek bir iz bıraktılar. Çünkü Çanakkale geçilirse Anadolu işgal olacak Türk bayrağı yere eğilecekti, namusu şerefi ayaklar altına alınacaktı. Bu yüzden Çanakkale geçilemezdi. Ecdadımız 107 yıl önce yedi düvele karşı büyük bedeller ödeyerek bu gün bizim hür ve bağımsız olarak Anadolu da yaşamamıza vesile oldular. Onlara ne kadar minnet etsek, dua etsek azdır” dedi.

Konuşmalardan sonra Hükümet Meydanın da kurulan çadırda misafirlere Çanakkale harbinde askerlerin katık bulamadığı için sürekli yemek zorunda kaldıkları pilav ve üzüm hoşafı ikram edildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.