BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

19 MARTTA SEYDİŞEHİRDE BİLSEM SÜRECİ BAŞLAYACAK.

19 MARTTA SEYDİŞEHİRDE BİLSEM SÜRECİ BAŞLAYACAK. 

16 Mart 2022
19 MARTTA SEYDİŞEHİRDE BİLSEM SÜRECİ BAŞLAYACAK.

Yetenekler doğuştan gelirler,  zamanla etkileşim ve eğitimle açığa çıkmaya başlarlar. Yani yetenekler çocukların doğuştan getirdiği, başkalarından farklı olmasını sağlayan yetkinlikler ve becerilerdir aslında. Yetenek ortaya çıkmaya başladıkça bireyin kendini ifade etme gücü ve etkisi artar. Birey bu gücü ve etkiyi artırdıkça oradan ilerleme isteği oluşmaya başlar. Yetenek aile tarafından, okul tarafından, öğretmenler tarafından desteklendiğinde çok daha ileri noktalara gidebilir.          

  Yetenekler okul öncesi çağda ortaya çıkmaya başlarlar, ilkokul ile birlikte belirgin şekilde kendini gösterebilirler. Bu yüzden ilkokul çağındaki çocuklarımızın yeteneklerinin keşfine yönelik ilk aşama olan Bilim ve Sanat Merkezleri Grup Tarama Uygulaması 19.03.2022 tarihinde başlayarak Mahmut Esat Ortaokulu’nda merkezimiz uygulayıcıları tarafından yürütülecektir. Söz konusu uygulama Türkçe, matematik veya akademik başarıya dayalı bir test veya ön değerlendirme süreci değildir.            

Zeka ölçeği uygulaması olan ikinci aşamayı da geçen özel yetenekli öğrencilerimiz kendilerini daha iyi ifade edip gösterebilecekleri, ilçemize bu yıl açılan Bilim ve Sanat Merkezine gitmeye hak kazanacaklardır.            

Bütün yetenekler ancak eğitimle anlamlanır, değerlenir ve geliştirilir.                                       

Mevlüt EKİNCİ                                                                                                                      

RAM Müdürü

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.