BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya Valiliği son uyarılarını yayınladı!

Konya Valiliği son uyarılarını yayınladı! 7 gün sürecek 

07 Mart 2022
Konya Valiliği son uyarılarını yayınladı!

Konya Valiliği vatandaşları bugünden itibaren başlayacak hava olaylarıyla ilgili uyardı. Uyarılarda 7 Mart tarihinden itibaren başlayacak hava olaylarının 14 Mart’a kadar süreceği bildirildi. Konya hava durumu raporuna bu haberimizden ulaşabilirsiniz.

Konya Valiliği’nin yayınladığı uyarıda şu bilgiler yer aldı:

Bölgemizin bugün akşam saatlerinden itibaren yeni bir yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor. Halen mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, Balkanla ve Karadeniz üzerinden gelecek olan soğuk hava nedeniyle, hafta boyunca azalarak bölge genelinde mevsim normallerinin 6 ila 10 derece altına düşeceği tahmin ediliyor.
 
Genellikle yağmur, karla karışık yağmur ve kar şeklinde başlaması beklenen yağışların hafta ortasından itibaren kuvvetli olması bekleniyor. Bölgemize bağlı illerde önümüzdeki günlerde beklenen hava durumları ile sıcaklık değerleri şu şekildedir:
Konya: Hafta ortasına kadar aralıklarla yağmur şeklinde görülecek olan yağışların, 09 Mart 2022 Çarşamba günü il genelinde karla karışık yağmur ve kar şekline dönerek önümüzdeki hafta başına kadar zaman zaman kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Kar yağışlarının Konya’nın batısında ve güneyinde kuvvetli, yüksek kesimlerde ise yer yer yoğun olacak şekilde örtü yapması bekleniyor.
 
Hava sıcaklıklarının 09 Mart 2022 Çarşamba gününden itibaren hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin 6 ila 10 derece altına düşeceği tahmin ediliyor.
Vatandaşlarımızın ve yetkililerin Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı güncel hava tahmin ve uyarı raporlarını takip etmeleri önem arz etmektedir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.