BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Benzin ve motorin zammı öne alındı! Konya'da bugün fiyat rekora koşuyor

ABD'nin Rusya'ya petrol ambargosu uygulamak için hazırlık yaptığını açıklamasının ardından petrol fiyatları uçuşa geçti. Hafta sonu nedeniyle ara verilen benzin ve motorin zamları öne alındı. Konya'da motorinin fiyatı 22'ye çıkıyor. 

07 Mart 2022
Benzin ve motorin zammı öne alındı! Konya'da bugün fiyat rekora koşuyor

ABD'nin Rusya petrolü, sıvılaştırılmış doğalgazı ve petro kimya ürünlerini de yasaklayacağına yönelik yasa tasarısının oluşturulması petrol fiyatlarını uçurdu.

Geçen hafta Şubat 2013'ten bu yana en yüksek seviyeyi test eden brent petrolün fiyatı bu sabah 122,79 dolardan güne başlayıp, 139 doların üzerine çıktı. Daha sonra gerileyerek, TSİ 02.55 itibarıyla yüzde 10,13 artarak 130,08 dolardan işlem gördü.

BİR DEPODA 500 TL ZAM OLDU

Petrol fiyatlarındaki bu artış, akaryakıt fiyatlarını da doğrudan etkiliyor. Bir depo maliyeti iki ayda yaklaşık 500 lira arttı. Akaryakıt sektörüne yakın kaynakların aktardığına göre, geçen hafta arka arkaya yapılan 4 zammın ardından petrol artışına bağlı olarak bu gece bir zam daha kapıda.


Bugün motorinin litre fiyatına 1 lira 44 kuruş, benzine ise 57 kuruş zam bekleniyor. Hükümet KDV indirimi ve eşel mobil sisteminin devreye alınması çağrılarına ise yanıt vermiyor.

ZAMLA BİRLİKTE MOTORİNİN LİTRESİ 22 LİRAYI AŞACAK

Zammın ardından benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak Konya'da 18,95'ten TL’den 19,52 TL’ye yükselecek.

Motorinin litre fiyatı Konya'da 20,05 TL’den 21,49 TL’ye yükselecek

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.