BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Sıcaklık düşüyor, Seydişehir'e kar geri geliyor

Ocak ayında tüm Türkiye'de olduğu gibi Seydişehir'de da etkili olan kar yağışı geri dönüyor. Meteoroloji'den gelen son hava tahminlerine göre 09 Mart Çarşamba günü Seydişehir'de karla karışık yağmur, Perşembe ve Cuma günleri ise kar yağışı bekleniliyor. 

07 Mart 2022
Sıcaklık düşüyor,  Seydişehir'e  kar geri geliyor

Mart kapıdan baktırmaya devam ediyor. Sıcaklıklar düşüyor, kar geri geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü aralarında Konya’nın da bulunduğu 41 il için yağış uyarısında bulundu.

Türkiye baharı kar yağışı ile karşıladı. Yeni haftada da sıcaklık düşecek, yağmur yerini kara bırakacak.

Meteorolojiden gelen bilgilere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in doğusu ile Konya, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Düzce ve Bolu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Önümüzdeki 10 gün içerisinde Seydişehirde hava durumu ise şöyle:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü kar yağışıyla birlikte oluşabilecek buzlanma ve don olayına karşı vatandaşları uyardı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü dikkate alınması gereken durumları ise şöyle sıraladı:

Buzlanma ve Don Olayından Korunma
Ağır kış şartları, şiddetli kar yağışı, kuvvetli ve hamleli rüzgârlarla birlikte dondurucu hava şartları oluştuğunda Buzlanma ve Don olayları meydana gelir ve Meteoroloji bu durumu uyarı olarak yayımlar. Ayrıca hava sıcaklığının 0 °C nin altına düşmesi sonucu donan yağmur, donan çisenti veya sulu sepken tipi meteorolojik olaylar yollar, caddeler, ağaçlar, binalar ve kablolar (elektrik, telekomünikasyon) üzerinde buz tabakası oluşturmaktadır.

Yerel yöneticiler ve ilgili kurumlar meteorolojik uyarıyı dikkate almalıdır.
Soğuk havanın rüzgârla birlikte insanlar, hayvanlar ve bitkiler üzerinde üşütücü ve dondurucu etkisi vardır. Dikkatli olunmalıdır.
Bitkilerin mevsime bağlı olarak kritik düşük sıcaklık eşikleri vardır. Bu sıcaklıklar dikkate alınmalıdır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.