BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

“KONYA’DA YOLLAR ARTIK DAHA GÜVENLİ”

YENİ HIZ KORİDORLARIYLA KURAL İHLALLERİNİN ÖNÜNE GEÇİLECEK 

16 Şubat 2022
“KONYA’DA YOLLAR ARTIK DAHA GÜVENLİ”


Emniyet Genel Müdürlüğü, hızdan kaynaklı trafik kazalarını önlemek amacıyla Ankara, Afyonkarahisar, Aksaray, Çorum, Eskişehir ve Konya'da 26 noktada 'Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemleri' kurulum çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.

 

İlimizde karayolu kullanıcılarının can ve mal güvenliğini sağlamak, düzenli ve güvenli trafik akışını oluşturarak kural ihlalinde bulunan veya suça karışan araçları tespit etmek amacıyla kurulan PTS-EDS Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemleri 14.02.2022 tarihinden itibaren faaliyete başladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Plaka Tanıma Sistemi ve Elektronik Denetleme Sistemi, ortalama hız ihlal tespit sistemleri projesi ile meydana gelecek kazaların azaltılarak ilimizde daha çok bölgede trafikte kurallı seyir kültürünün yerleşmesini sağlamayı amaçlıyor. Projede Trafik ihlali yapan sürücüler üzerinde algılanabilir yakalanma riskinin oluşması hedefleniyor. 

14.02.2022 Pazartesi günü saat 00:00'dan itibaren PTS-EDS projesi kapsamında Konya-Afyon ve Konya-Ereğli güzergahlarında gidiş ve geliş olmak üzere şehirlerarası bölünmüş karayollarında ortalama hız ölçümü yapan hız koridorları faaliyete başladı. 

Şehirlerarası bölünmüş kara yollarında otomobiller için hız sınırlaması 110 km/s, panelvan türü araçlar için hız sınırlaması 100 km/s, otobüs türü araçlar için 90 km/s, kamyon türü araçlar için ise 85 km/s olarak belirlendi.

KONYA’DAKİ “ORTALAMA HIZ TESPİT SİSTEMİ KORİDORLARI”

Konya- Karapınar;
Karapınar-Ereğli,
Ereğli- Karapınar,
Karapınar-Konya,
Konya-Kadınhanı,
Kadınhanı-Ilgın,
Ilgın-Akşehir,
Akşehir-Sultandağı,
Sultandağı-Çay,
Çay-Sultandağı,
Sultandağı-Akşehir,
Akşehir-Ilgın,
Ilgın-Kadınhanı,
Kadınhanı-Konya arasındaki yollarda ortalama hız tespit sistemi koridorları kuruldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.