BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Erdoğan Kovide yakalandı diye sevinen paylaşımlara soruşturma başlatıldı

Erdoğan Kovide yakalandı diye sevinen paylaşımlara soruşturma başlatıldı 

06 Şubat 2022
Erdoğan Kovide yakalandı diye sevinen paylaşımlara soruşturma başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kovid-19'a yakalanmasına ilişkin suç teşkil eden paylaşımlara yönelik İstanbul ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından soruşturma başlatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın koronavirüs testlerinin pozitif çıktığının açıklanmasının ardından siyasiler ve vatandaşlar geçmiş olsun paylaşımları yaparken bir takım sosyal medya kullanıcıları da suç teşkil eden paylaşımlar da bulundu. İstanbul ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılıkları o paylaşımlarla ilgili soruşturma başlattı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüse yakalanmasına ilişkin suç teşkil eden paylaşımlara yönelik soruşturma başlatıldığını duyurdu.
Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan da bir açıklama geldi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
5 Şubat 2022 tarihinde Sn Cumhurbaşkanı tarafından kendisi ve eşinin Covid-19 test sonucunun pozitif çıktığı ve sağlık durumunun iyi olduğu yönünde sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımını ilgi tutarak yapılan bir kısım paylaşımlarda;

Cumhurbaşkanına hakaret, dini değerleri aşağılama vs suç teşkil eden ifadelerle ilgili olarak, Cumhuriyet Başsavcılığımız yetkisinde tespit edilen şüpheliler hakkında re'sen soruşturma başlatılmış olup konuyla ilgili gerekli adli işlemler kolluk birimleriyle birlikte yürütülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.