BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Ehliyet yenileyecekler dikkat, detaylar belli oldu

Ehliyet yenileyecekler dikkat, detaylar belli oldu 

03 Ocak 2022
Ehliyet yenileyecekler dikkat, detaylar belli oldu

Ehliyetini yenilemek isteyen ve eski ehliyetini yeni ehliyetle değiştirmek isteyen birçok vatandaş bu işlemin nasıl yapıldığını sorguluyor. Özellikle içerisinde bulunduğumuz 2022 yılı itibariyle bu işlemlerin tarihinin geçirilmeden yapılması, doğabilecek cezaların önüne geçilmesi için önem taşıyor. İşte ehliyet değiştirmek ile ilgili tüm detaylar haberimizin içerisinde...
EHLİYET YENİLEME İÇİN GEREKENLER
*Kimlik Belgesi *Sürücü Sağlık Raporu *Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı *1 adet biyometrik fotoğraf *Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan
EHLİYET YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?
2022 yılında ehliyet yenilemek için ödenecek ücret 13 TL değerli kağıt bedeli, 2 TL vakıf payı olmak üzere toplamda 15 TL olacak.
EHLİYET YENİLEME RANDEVUSU NASIL ALINIR?
Ehliyetini yenilemek isteyenlerin için son başvuru tarihi 31 Aralık 2022 olarak belirlendi. Bu tarihe kadar eski ehliyet kullanabilir. Ancak söz konusu tarihten sonra geçerli olmayacak. Ehliyet yenileme randevusu Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesi nvi.gov.tr üzerinden veya ALO 199 hattından alınabilir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.