BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Borcu olan dikkat! Yapılandırmada son gün yaklaşıyor...

Vergi, vergi cezaları, gecikme faizi, idari para cezaları, sigorta primleri, KYK borcu olanlar dikkat Gelir İdaresi Başkanlığı vergi borçlarında yapılandırma süresi sona eriyor. 

25 Ağustos 2021
Borcu olan dikkat! Yapılandırmada son gün yaklaşıyor...

Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, KDV, MTV, ÖTV, tüm idari para cezaları, KYK borçları, Hazine alacaklarını kapsayan vergi borçları yapılandırılması için son haftaya girildi.

Vergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeler içeren 7326 sayılı Kanun kapsamındaki imkanlardan yararlanmak için yaklaşık 3,5 milyon mükellef başvuruda bulundu.

69 milyar 125 milyon 497 bin 413 liralık alacak yapılandırıldı.

BAŞVURULAR İÇİN SON HAFTAYA GİRİLDİ
7326 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” hükümlerinden yararlanmak için, 31 Ağustos 2021 Salı günü bitimine kadar başvuruların yapılması gerekiyor.

Kanun kapsamında, vergi ve prim borçları başta olmak üzere çok sayıda kamu kurum ve kuruluşuna olan kesinleşmiş borçların cezaları güncellenirken taksitle ödeme imkanı sağlanıyor.

Advertisement
Düzenlemeyle vergi, vergi cezaları, gecikme faizi, idari para cezaları, sigorta primleri, KYK borçları 36 aya kadar taksitle ödenebilecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.