BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya, 2021 YKS'de iki alanda birinci çıkardı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) sonuçlarına göre Konya AYT Eşit Ağırlık ve YDT Arapça'da Türkiye birincilerini çıkardı. 

28 Temmuz 2021
Konya, 2021 YKS'de iki alanda birinci çıkardı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 26-27 Haziran'da gerçekleştirdikleri Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) sonuçlarının açıklandığını bildirdi.
 
Aygün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "26-27 Haziran 2021 tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) sonuçlarını http://sonuc.osym.gov.tr sayfamızdan açıkladık. Sonuçların tüm adaylarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını dilerim" ifadelerini kullandı.
 
2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçları açıklandı 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçları açıklandı
 
 
KONYA İKİ ALANDA BİRİNCİ ÇIKARDI
 
Öte yandan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 2021 YKS birincilerinin illerini de paylaştı. Buna göre Konya, AYT Eşit Ağırlık ve YDT Arapça'da Türkiye birincilerini çıkardı. 
 
 
 
İŞTE BİRİNCİLERİN İLLERİ
 
TYT birincisi: Adana
 
AYT birincileri:
 
Sayısal: Adana
 
Eşit Ağırlık: Konya
 
Sözel: Adana
 
YDT birincileri:
 
Almanca: Balıkesir 
 
Arapça: Konya
 
Fransızca: İstanbul
 
İngilizce: İstanbul
 
Rusça: Bursa

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.