BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Büyükşen cinayeti açıklaması

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz imzası taşıyan açıklamada şu ifadeler yer aldı:  

17 Temmuz 2021
Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Büyükşen cinayeti açıklaması

“03 Eylül 2018 tarihinde Konya ili İsmil Mahallesinde meydana gelen Metin Büyükşen ve Necla Büyükşen’in öldürülmesi olayı ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma işlemlerine başlanarak olayın tüm yönleri ile aydınlatılması için Cumhuriyet Başsavcı vekili koordinesinde 3 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir.

Yürütülen soruşturma kapsamında, 2020 yılının Kasım ayında tespit edilen yeni deliller sonrası olayın faili olabileceği değerlendirilen diğer şüpheliler hakkında da soruşturma genişletilerek HTS incelemesi ve teknik takip işlemleri yapılmıştır.

Yapılan ayrıntılı inceleme ve analiz sonrası Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile 13 Temmuz 2021 tarihinde yapılan eş zamanlı operasyonda olayla ilgisi olduğu değerlendirilen 24 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şüphelilerin ikamet ve araçlarında yapılan arama ve el koyma işlemleri sonrası olayın tek tanığı olan F.B.B’ye Cumhuriyet Başsavcılığımızca olay yeri görgü tespit işleminin yaptırılmıştır.

Gözaltına alınanlardan tutuklanma ve adli kontrol altına alınmaları istemiyle 17 Temmuz 2021 tarihinde Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen şüphelilerden E.T. ve A.B, “Kasten Öldürme’ye azmettirme” ,  Z.O. ve M.O. ise “Kasten Öldürmeye yardım etme” suçundan Cumhuriyet Başsavcılığımızın talebine uygun olarak tutuklanmış, şüpheli H.B hakkında ise “Suçu Bildirmeme” suçundan talebimize uygun olarak adli kontrol altına alınmıştır.

konya-cumhuriyet-bassavciligindan-buyuksen-cinayeti-aciklamasi.jpg

Olayda gözaltına alınan diğer şüpheliler ise işlemlerinin ardından Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile serbest bırakılmıştır.

Soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığımızın ve emrindeki adli kolluk görevlilerinin özverili çalışmalarıyla tüm yönleriyle değerlendirilmekte ve titizlikle yürütülmektedir.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.