BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Ehliyet, kimlik ve pasaport işlemlerinde 'normalleşme' yoğunluğu

Kademeli normalleşmeyle birlikte pasaport ve kimlik işlemlerine talep artarken yoğunluk nedeniyle randevu almak bile günler sürüyor. Esnek çalışma ve karantinadaki personel nedeniyle nüfus müdürlükleri taleplere yetişemiyor. Yoğunluk ilçelere göre değişiklik gösterirken İstanbul'un bazı bölgelerinde yüzde 100'e ulaştı. 

04 Haziran 2021
Ehliyet, kimlik ve pasaport işlemlerinde 'normalleşme' yoğunluğu

Ehliyet, kimlik ve pasaport işlemlerinin yapıldığı nüfus müdürlükleri, kademeli normalleşmenin başlaması, yurtdışı seyahatlere izin çıkması nedeniyle artan talebi karşılayamaz durumda. Sadece randevu ekranının açılması için bile günlerce beklemek gerekiyor. Yetkililer yoğunluğu, bayram tatilinin uzunluğu, corona virüs temaslı personelin raporlu olması ve esnek çalışma nedeniyle birçok personelin işe gelmemesine bağlıyor.


Hürriyet gazetesinden Çetin Aydın'ın haberine göre bir yetkili, “Bilindiği gibi, bayram tatilinin uzun olması, esnek çalışma sebebiyle çoğu personelin izinli olması, yurtdışı uçuşların açılması ve spor müsabakaları nedeniyle yurtdışına gidişlerin artması gibi durumlar göz önüne alındığında, yaşanan bu durum normal görünüyor” dedi.


Randevu alamayanlar ise seslerini internet sitelerine yaptıkları şikayetlerle duyurmaya çalışıyor:

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.