banner164

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya'da koronavirüsün şiddedi azaldı! Yoğun bakımlar boşalıyor

Konya’da 17 günlük kısıtlama ve aşılama sayısının artmasıyla yoğun bakıma yatış oranlarında ve hastalığı geçirme şiddetinde azalma gözleniyor 

27 Mayıs 2021
Konya'da koronavirüsün şiddedi azaldı! Yoğun bakımlar boşalıyor

Konya'da 17 günlük kısıtlama ve aşılama sayısının artmasıyla yoğun bakıma yatış oranlarında ve hastalığı geçirme şiddetinde azalma gözleniyor.

Korona virüs vakalarının geçtiğimiz yıl 11 Mart'ta Türkiye'de de görülmesinin ardından pandemi ilan edilerek birçok alanda kısıtlamalara gidildi. Aşılama çalışmalarının başlaması ve son 17 günlük tam kısıtlamanın ardından yoğun bakıma yatan hasta sayılarında azalma görüldü. Ayrıca, korona virüse yakalanan kişilerde hastalığı atlatma şiddeti azaldı. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kurulan 'aşı ikna' ekipleri de vatandaşları telefonla arayarak aşılanması için çalışıyor. Aranan vatandaşların büyük kısmı da ikna olarak aşı için randevusunu alıyor.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.