BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya ve bölgesine "turuncu" uyarı:

Konya ve bölgesine "turuncu" uyarı: Bu akşam başlıyor 

09 Nisan 2021
Konya ve bölgesine

Meteoroloji, Konya ve çevresi için “turuncu” uyarı yaptı. Bu akşam itibariyle İç Anadolu’nun güney ve doğusunda yoğun kar yağışı etkili olacak. Pazar günü öğle saatlerine kadar devam edecek yağış için valilikler, muhtemel olumsuzluklara karşı uyarıldı.

Hava sıcaklığı aniden düştü, meteoroloji, Nisan ayında Konya ve çevresi için yoğun kar yağışı uyarısı yaptı.

TURUNCU KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan turuncu uyarıya göre; Konya, Karaman, Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Kayseri, Aksaray ve Yozgat genelinde yoğun kar yağışı bekleniyor.

PAZAR GÜNÜ ÖĞLE SAATLERİNE KADAR DEVAM EDECEK

Bugün akşam saatlerinde etkili olması beklenen kar yağışının, Pazar günü öğle saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

VALİLİKLER UYARILDI

Ulaşımda aksama, buzlanma ve don, kuvvetle rüzgarla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı, söz konusu illerin valilikleri özellikle uyarıldı.

TURUNCU UYARI NEDİR?

Meteoroloji tarafından yapılan tanımda turuncu kodlu uyarı için, “Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.” deniliyor.  

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.