BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Meteoroloji'den Konya bölgesi için çok önemli uyarı: 'Soğuk, yağmur, kar, fırtına...'

Meteoroloji'den Konya'ya çok önemli uyarı: 'Soğuk, yağmur, kar, fırtına...' 

22 Mart 2021
Meteoroloji'den Konya  bölgesi için çok önemli uyarı: 'Soğuk, yağmur, kar, fırtına...'

Konya yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek. Kent genelinde salı günü etkili olması beklenen sağanağın daha sonra kar yağışına dönüşmesi bekleniyor. Hava sıcaklığında ise 6-15 derece düşüş yaşanacak. 

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün açıklamasına göre Konya ve çevresi salı gününden itibaren Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek.

Yarın (23 Mart 2021) bölgenin güney ve batısında yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışlar genellikle sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, yüksek kesimlerde ise kuvvetli kar yağışı şeklinde görülecek.

Rüzgarın ise güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (60-90) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

ÇARŞAMBA VE PERŞEMBE GÜNÜNE DİKKAT


Hava sıcaklığındaki 6-15 derece arasında yaşanması beklenen düşüşle birlikte Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray genelinde çarşamba ve perşembe günleri kar yağışının etkili olacağı öngörülüyor. 

Soğuk hava, yer yer kuvvetli sağanak ve kar yağışları ile kuvvetli rüzgar ve fırtının oluşturabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.