BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Risk haritasında Seydişehir ve Çevre ilçelerde son vaka durumu

Risk haritasında Seydişehir ve Çevre ilçelerde son vaka durumu 

15 Mart 2021
Risk haritasında  Seydişehir ve  Çevre ilçelerde  son vaka durumu

Bugün toplanacak Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde, risk haritası güncellenecek. Merak edilen soru, kırmızı listedeki Konya’nın rengini değişecek mi? Güncellenen yoğunluk haritasına göre Konya’da vaka bulunmayan 2 ilçe kaldı. İşte ilçe ilçe son durum.
Risk haritasında Konya’nın rengi değişir mi? İlçe ilçe son vaka durumu

 

Türkiye'nin gözü kulağı bugün Beştepe'de gerçekleştirilecek Kabine Toplantısında. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantıda salgındaki son durum ve alınacak yeni kararlar masaya yatırılacak.

Toplantıda ayrıca risk haritası da güncellenecek. Konya'nın da aralarında bulunduğu kırmızı gruptaki iller olmak üzere tüm illerdeki vaka artışı değerlendirilecek. Salgının seyrine göre yeni tedbirler de masada olacak. Sokak kısıtlamaları, restoran ve kafelerin durumuyla, yüz yüze eğitimle ilgili kararlar illerin durumuna göre güncellenecek. Riskin arttığı illerde kısıtlamalar da artacak.

RİSK HARİTASI GÜNCELLENECEK

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan risk haritasında 81 il düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak 4 renk grubuna ayrılmıştı.

14 il düşük, 28 il orta, 22 il yüksek,17 il de çok yüksek risk grubundaydı. Ancak aradan geçen sürede vaka sayıları arttı.


 
Haritanın açıklandığı 1 Mart'ta 9 bin 891 olan günlük vaka sayısı, 15 bin sınırını da aştı.
Vaka sayısının 15 bini geçmesiyle risk durumu gözden geçirilecek. Risk haritası güncellenecek. Vaka sayısı ve riski artan illerde yeni kısıtlamalar gündeme gelecek.

KONYA KIRMIZI GRUPTA

Konya mevcut risk haritasında 'çok riskli iller' grubunda yer alıyor.

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı her 100 bin nüfusa düşen vaka sayısında sürekli bir artışın yaşandığı kentteki son 1 haftalık durumun nasıl olduğu bugün belli olacak. 

KONYA’NIN RENGİ DEĞİŞİR Mİ?

Kırmızı, yani çok yüksek riskli iller arasında bulunan Konya’nın haritadaki yeni rengi merakla beklenirken, Sağlık Bakanlığının HES uygulamasındaki yoğunluk haritasında da dikkat çeken bir vaka artışı var. Bir dönem yeşile dönen harita, yeniden kırmızı yolunda. Özellikle kent merkezindeki vaka artışı haritaya yansımış durumda.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.