BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya’ya kar geliyor!

Konya’ya kar geliyor! Meteoroloji haritalarında Konya’ya kar yağacak bölgeler açık açık görüldü! 

19 Kasım 2020
Konya’ya kar geliyor!

Yaklaşan kış mevsimiyle birlikte hava sıcaklıkları düşüşe geçti. Meteoroloji İşleri Türkiye’nin birçok bölgesi için yağmur uyarısı ve hava sıcaklıklarının düşmesi üzerine birçok tahmin yaptı. Konya için büyük gün çok yakın.
Koronavirüs salgınıyla yoğun mücalenin verildiği Türkiye’de yaklaşan kış mevsimiyle birlikte yağışların da kendini göstermesi bekleniyor. Meteoroloji İşleri yeni tahminlerini yayınlayarak ülkenin bazı kesimlerinde yüksek miktarda yağışın görüleceğini bildirdi.

Türkiye’ye okyanuslar üzerinden Avrupa ve Balkanlar’ı da içine alarak bir hava kütlesinin gelmesi ve ilk olarak batı şehirlerinden gelmesi beklenen yağış yüklü bulutlar geniş bir yay çizerek etkili olacak.

Buna göre Perşembe gününün ilk saatlerinden itibaren Akdeniz’in batı kıyılarını etkisi altına alacak yağışlar yüksek kesimlerde Toros Dağları’nın zirvelerinde kara dönüşecek.

Isparta ve Antalya’nın kuzey sınırlarına Alacabel, Beyşehir Gölü’nün doğu kesimlerinde yüksek miktarda kar yağışı görülecek. 

Öte yandan yağışlar taşınarak 20 Kasım sabah saatlerinde Ereğli'nin Toros Dağları zirvelerine de kar yağışı görülecek.

Konya şehir merkezine kadar geleceği tahmin edilen kar yağışının Perşembe günü gece saatlerinde Beyşehir’in genelinde görülmesi beklenirken Konya şehir merkezinde açık ancak soğuk bir hava olacak.

Bunun yanı sıra Konya’da 20 Kasım tarihinde şehrin orta ve kuzey kesimlerinde yağmur geçişleri yaşanacak. Yağış yüklü hava kütleleri Cuma gününün ortalarından itibaren etkisini yitirecek ve bunun sonrasında şehirde soğuk bir hava hâkim olacak.

Kısa bir etki gösterecek yağışlar sonrasında ülke genelinde hava hissedilir derecede soğuyacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.