BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Maarifin Sesi sitesi yazarı Memiş Okuyucu ÇIĞLIK atmış; materyalist eğitim sisteminin yavrularımızı, din ve medeniyet değerlerimizden uzaklaştırdığını vurgulamış. Okuyucu’nun tespitleri şöyle:

 “Seçimin galibi küresel sermayenin dizayn ettiği materyalist, seküler eğitimdir.

Türkiye bölgesinde ve dünyada yükselen bir güç. Medeniyet değerleri bakımından güçlü bir ülkeİslam ülkelerine liderlik yapabilir.”

Kalkınmak, yükselmek, büyük medeniyetler kurmak yetişmiş insan gücüyle mümkündür.

Taklitçi eğitim sistemiyle büyük insan yetişmez.

Einstein, Kohlberg, Edison, Victor Hugo, Dostoyevski, Tolstoy, Hemingway anlatarak İslami değerlere bağlı, idealist nesiller yetiştirilmez.

 

Eğitim sistemi; Batı hayranı, kimliğini kaybetmiş, kendi medeniyet değerlerine yabancı, hatta düşman nesiller yetiştiriyor.

İnkılap tarihi diyerek Batıcı CHP’nin altı oku anlatılırsa yüreği milletini yükseltmek idealiyle çarpan gençler yetişmez.

Frankfurtter Allgemeine Zeitung yazarı Günter Lerch, 1993 yılında yazdığı bir makale şöyle demişti:

Atatürk ilkeleri bir yandan ülkeyi birleştirir görünürken öte yandan Türkçülük vurgusuyla ülkeyi bölünmeye götürebilecek paradoks özellik taşır.”

 

Doğu Anadolu’nun caddelerine, dağlarına Türklüğün mutluluk kaynağı olduğunu yazmak, Kürt vatandaşlarımızı ırkçılığa çağırmaktır.  

ABD Başkanı Cimmy Carter, 1997 yılında “Birleşik Bağımsız Büyük Kürdistan” projesine imza atmış, Türkiye’yi bölmek istiyor, proje 50 yıl içinde hayata geçirilecekmiş. 

PKK, 1984’de Eruh’ta ilk eylemini yaptığı zaman A. Öcalan şöyle der:

“Bağımsız Kürdistan için ilk kurşunu attık.”

PKK partisi DEM, on ilde seçim kazandı. Senelerdir iktidar yüzü görmeyen, Batıcı CHP’yi esir aldı. 

Birlikte “şehir uzlaşışı” gerçekleştirdiler, önce bölgesel bağımsızlık sonra bağımsızlık istenecek. PKK ülkeyi bölme çağrıları yapıyor.

 

Bir nesil 20 senedir. Hz. Muhammed (sav) 23 senede bir kıta dolusu insanı eğitti, putperest toplumu inançlı bir topluma dönüştürdü.

Cahil insanları bilgili ve bilge hâle getirdi.

Tarihinde devlet kurmamış bedevi bir toplum dünyanın en büyük devlet ve medeniyetini kurdu. 

Türkiye 1839 Tanzimattan beri 189 senedir Batı’yı taklit ediyor. Neredeyse 10 nesil geçmiş. Kendimize has bir medeniyet kuramadık. 

Taklitle kral olunmaz, soytarı olunur” der Dr. Yusuf Kaplan.

Taklitçi eğitim sisteminden kurtulmanın zamanı çoktan geldi. 

Hz. Peygamber (sav); “Ben sadece muallim olarak gönderildim” buyurur.

Immanuel Kant, John Dewey, Jan Jack Rousseau, Maria Montessori, Maslow, Jan Piagets gibi Batılı eğitimciler O’nun kadar toplumları etkilemedi, etkileyemez.

Necip Fazıl, Gençliğe Hitabe’detaklitçi atalarımız ile ilgili şöyle der:

Siz güneşi ceketinizin astarı içinde kaybetmiş marka Müslümanlarısınız! Gerçek Müslüman olsaydınız bu hallerden hiçbiri başımıza gelmezdi!”

MEB, fen bilimleri ders kitaplarını materyalist anlayışla yazdırıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan defalarca meydanlarda “dindar nesil yetiştireceğiz, Asım’ın nesli yetiştireceğiz” dedi. 

Prof. Yusuf Tekin, inanç ve medeniyet değerlerimize sahip nesiller yetiştireceğiz, diyor. İdealleri olan gençlik bir türlü yetiştirilemiyor.

MEB bürokrasisi Unicef, Word Bank, Unesco programlı K12 21. Yüzyıl Becerileri, Cumhuriyetin 100. Yılında Eğitime Bakış Raporu, biyoloji müfredatı hazırlamaya devam ediyor.

22 yılıdır gençlerimize İslam’ı yüceltme, milletimizi yükseltme, Büyük Türkiye kurma, kalkınmış ülkeler ile yarışma, onları geçme mefkuresi veremedik. 

Batı hayranı, hız, haz, makam, para peşinde koşan, teknoloji bağımlısı, tüketim kölesi gençler yetişiyor.

Necip Fazıl Kısakürek adı verilen okullarda “SAKARYA TÜRKÜSÜ”, Mehmet Akif Ersoy adı verilen okullarda gürül gürül İSTİKLAL MARŞIÇANAKKALE ŞEHİTLERİNE okuyan öğrenci ve öğretmenleri arar olduk.

31 Mart mahalli seçimlerinde oy kullananların önemli bir kısmı Ak Parti döneminde eğitim gördü.

Ak Parti’nin kanunla koyduğu Kur’an, siyer, temel dini bilgiler, görgü kuralları, adabı muaşeret dersleri seçmeli.

CHP’nin altı okunu anlatan inkılap dersi mecburi.

Materyalist bakış açısıyla yazılan fen derslerinden LGS, TYT, AYT’de soru çıkar. Kur’an, siyer, temel dini bilgilerden çıkmaz.

Vakit geçirmeden Eğitim Fakültelerine “Eğitimde Hz. Muhammed (sav) Modeli ve Kur’an” dersi koyun; öğretmenlerimizi, En Sevilen Öğretmen Hz. Muhammed’in (sav) idealiyle yetiştirin ki öğrencileri sahabe nesli gibi erdemli, ahlaklı, hünerli yetişsin. Batı hayranı nesillerle Büyük Türkiye ideali gerçekleşmez.

Beyin Vitamini: İdealist nesil yetiştirmek isteyenlere; En Sevilen Öğretmen Hz. Muhammed (sav) ve Eğitim Metotları; Eğitimde Hz. Muhammed (sav) Modeli isimli eserleri tavsiye ederim.  

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.