BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Eski Milli Eğitim Bakanlarından Ziya Selçuk, İstanbul’daki bir görüşmemizde, Fulbrigth Komisyonu yok, eğitime biz yön veriyoruz, demişti.  ABD ile yapılan anlaşma neticesi Türkiye’den öğrenci seçilir ve ABD’de araştırma yapması, doktora çalışması için gönderilir. Döndüklerinde Türkiye’de etkili yerlere getirilir, Amerika çıkarlarına hizmet etmesi sağlanır. 

Prof. İsmail Aydoğan ve Mutlu Sadık FidanKüresel Sermaye ve Eğitimin Dönüşümü isimli bir eser kaleme almışlar; eğitimin küresel sermaye ve kapitalizmin çıkarlarına uygun insan yetiştirme aracı olduğunu anlatıyorlar. 

Okuyunca Prof. Ziya Selçuk; yalan söylemiş veya hedef saptırmak için böyle bir cümle kurmuştur, dersiniz. 

Emperyalist Batı, mason locaları ve Tapınak Şövalyeleri vasıtasıyla tek dünya devleti kurmak istiyor. Fulbrigth, Rokefeller Vakfı, Carnegie Vakfı bursları ile adam devşirir; onları eğitir, küresel sermayenin çıkarlarına hizmet ettirirler. 

Rockefeller Vakfı bursları; kendi ülkelerinde liderlik pozisyonlarında bulunacak öğrencilere veriliyor. 

Küresele sermaye burs vererek,  yabancı dille eğitim yapan kolej ve okullardan beyin devşirerek ABD’de eğitiyor; Türkiye’de önemli mevkilere getiriyor. 

 

Eski başbakanlardan Bülent Ecevit, Amerika misyoner okulu Robert Kolej mezunudur. Rockfeller Vakfı bursuyla Amerika’ya gitmiş, CHP genel başkanlığı ve başbakanlık yaptı.

Eski başbakanlardan Süleyman Demirel, Eisenhower bursuyla ABD’de okumuş.

YÖK başkanlığı yapan, Hacettepe ve Bilkent Üniversitelerini kuran Prof. İhsan Doğramacı, Rockefeller bursuyla Amerika’da okumuş. (Küresel Sermaye ve Eğitimin Dönüşümü, s.165)

Tapınak Şövalyeleri; Yahudi hâkimiyeti kurma peşindedirler. 

 

Fransa’da 1789 İhtilalini organize ederek feodalite ve kiliseye karşı savaşır; kralların ve kilisenin hâkimiyetine son verir; Küresel Yahudi Devletinin ilk adımını atarlar. 

Siyonistlerin emellerine hizmet eden Rockefeller Ailesi dünyanın en zengin şirketlerine sahiptir. Standart Oil, Citigroup, Exxon, Shell, Esso şirketlerinin sahibi. Amerika politikacılarını etkileyerek dünya petrollerini sömürür ve emperyalist hedefler takip ederler. Dünyaya Yahudi Devleti’nin hâkim olması için çalışırlar. (s.57)

Bu amaçla Birleşmişler Milletler kurulmuştur.

1942 yılında Dünya Bankası, Dünya Sağlık Örgütü, Çocuklara Yardım Fonu (Unicef), IMF, Dünya Bankası, Birleşmiş Milletler Kalkınma Fonu, Dış İlişkiler Komisyonu gibi örgütler Rockefeller Vakfı desteğiyle kurulmuştur. 

Dış İlişkiler Komisyonu üyesi Senatör James Warburg şöyle der:

Hoşunuza gitse de gitmese de tüm dünyayı yönetecek bir tek dünya devleti kuracağız, güzellikle olmazsa işgallerle.”

 

Emperyalist dünya devleti kurmak isteyen masonlar, Sultan 2. Abdülhamit Han Filistin’de Yahudi Devleti kurulmasına engel olduğu için mason locaları vasıtasıyla 3. Ordu subaylarını devşirdiler, İttihat ve Terakki Partisini kurdular, darbe yaparak Abdülhamit Han’ı iktidardan indirdiler ve Osmanlı Devletini parçaladılar.

Türkiye’deki bütün darbeler, mason localarından organize edilir. 27 Mayıs1960, 12 Mart 1971, 12 Eylül 1980, 28 Şubat 1997 darbeleri; 15 Temmuz 2016 kanlı darbe teşebbüsü onların organizasyonudur.

Eğitim sistemleri, burslar ve yabancı dille eğitim yapan kolejler vasıtasıyla kendi emellerine hizmet edecek yeniçeriler, aydınlar, entelektüeller devşirir; sömürgecilere hayran aydınlar yetiştirir. (s.124)

Taklitçi aydın ve devşirilmiş zihniyet, kendi milletine ve ülkesine hizmet etmez, efendilerinin koyununu güder.

Eğitimin sekülerleşmesi, bilimin dinin yerine konması küreselcilerin ana hedefidir. Bilimsellik adı altında dinsizlik anlatır; pozitivizm diyerek İslam ve inanç düşmanlığı yaparlar. 

Yeni dünya düzeni, yenilik, gelişme kamuflajıyla sürdürülen ateist, maddeci, emperyalist eğitim anlayışı Batı insanını mutlu etmedi. İntiharlar, cinayetler, soygunlar, faizciliğe dayanan sömürü, cinsel tacizler, kadınları sex objesi olarak pazarlama, alkol, uyuşturucu kullanımı arttı.

Öteki dünya ülkeleri fakirlik, yoksulluk girdabında boğuluyor, göçler çoğaldı. Batı sahip olduğu silah gücü sayesinde istediği ülkeyi işgal ediyor. 

İsrail, Amerika ve Avrupa himayesinde Gazze ve Filistin’de dört aydır katliam yapıyor. 

Eğitim sistemimiz küresel ve emperyalist sermayenin etki ve dejenerasyonundan bir an önce kurtarılmalı; eğitim fakültelerine Kur’an ve En Sevilen Hz. Muhammed’in (sav) Eğitim Anlayışı ve Eğitim Metotları dersleri konmalı. 

Başta kıymetli Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin ve eğitimcilerimize KÜRESEL SERMAYE VE EĞİTİMİN DÖNÜŞÜMÜ isimli eseri tavsiye ederim. Hece Yayınları arasında çıkan eser, çok büyük bir emek ürünü.   

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.