BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

اذا اشتبكت دموع على خدود
تبين من بكى ممن تباك
وكل يدعى وصلا بليلى
وليلى لا تقر لهم بذاك
İzeştebeket dumûun alâ hudûdin,tebeyyene men bekê mimmen tebêke.
Ve küllün yeddeî vaslan bileylâ,ve Leylâ la tukırru lehüm bizâke.
 
Gözyaşları yanaklardan(şıpır şıpır) akınca, (gerçek) ağlayan ile (yalandan) ağlar gibi yapan ortaya çıkar.(Leylâyâ aşık olduğunu iddia eden) herkes ben Leyla'ya kavuştum diyor ama,(Leyla'ya sorsan) hiç birisini tasdik etmiyor.(aşk iddia eden hiç kimse ile görüşmedim diyor)

Gerçeğin bir gün ortaya çıkma gibi bir huyu vardır, dolayısıyle bir işi samimi ve gönülden yapan ile iğreti ve isteksiz yapan arasında fark, dünyada da ortaya çıkar ama, şayet dünyada ortaya çıkmazsa ahirette kesin kes ortaya çıkar.

İbadetler için de durum aynıdır ibadeti sırf yüce Allah'ın rızası için, Yüce Allah emrettiği için yapan ile, görsünler diye yapan arasında büyük farklar vardır bu farkı elbette en iyi yüce Allah bilir ve bu kıyamet günü ortaya çıkacaktır,yüce Allah affederse, affeder affetmezse sahibini sorgulayacaktır.

İki kişi ağlar ama bu iki ağlamanın sebebi, bu kişilerin niyetleri ve akan gözyaşları ayrı ayrıdır kimi zilletten kimi illetten ağlar, kimi de acizlikten ağlar, şimdi bu ağlamaların hepsi  bir olur mu? Elbette bir olmaz.

Herkes ben yüce Allah'ı seviyorum diyebilir hatta herkes yüce Allah'tan korkuyorum da diyebilir ama bu sevgilerin ve korkuların altını doldurmaya gelince iş değişir.

Allah'ım senden korkarken,seni umarken seni severken ve senin kapında beklerken bizleri ve bütün mümin kardeşlerimizi samimi ve içten amel edenlerden eyle.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN
Emekli Müftü 

13 Şubat 2024 Sal

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.