BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

6 Şubat 2023 Merkezi Kahramanmaraş olmak üzere 11 İli kapsayan deprem sonra asrın birlikteliğini gerçekleştirerek tüm insanlığa,gerçek insanlığıörnek bir kardeşlik destanı yazarak hep birlikte gönülleri yıkılan, umutları ve hayalleri kaybolan kardeşlerimize âl-i cenap millet olarak evlerimizi, iş yerlerimizi ve gönüllerimizi Ensar ve Muhacir kardeşlik şuuruyla yeniden inşa ederek,iyilik köprüleri kurduk. Onlar için devlet millet el ele bütün imkânlarımızı seferber ederek bütün insanlığa örnek olacak bir kardeşlik destanı yazdık. Rabbim (c.c.) bir daha böylesi afetlerle bizleri imtihan etmesin. Ve bizleri kendimize, uyanmamıza vesile eylesin inşallah.

Yarenlerim maalesef ölenle ölünmüyor. Hayat bir şekilde sıkıntılı, kederli, dert elemlede olsa devam ediyor. Böylesi afetler bizleri ‘BİZE’ getirmeye vesile olsun.

Depremin birinci yıl dönümünde aynı zamanda imamesi kopmuş tesbih taneleri gibi dağılmış olan ümmetin nice zorlukların ardından gelen bir gece ki,İsrâ ve Miraç olmak üzere iki büyük hadise olan ne hazindir kimsesiz, sahipsiz bırakılanKudüsGazze ve Aksa’nın mübarekliğini hüzünle gözyaşıyla idrak edeceğimiz maalesef İsra ve Miraç’ın şâhidi olan ilk kıblemiz Mescid-i Aksa mahzun. Mescid-i Aksa mazlum. Tevhidin beşiği olan emin belde Kudüs, işgal altında. Gazze kan ağlıyor. Siyonist işgalci lanetlenmiş Yahudi topluluğu ve destekçileri olan zalimler, tüm dünyanın gözü önünde Gazze’li, Filistin’li kardeşlerimize soykırım uyguluyorlar. Onları açlık ve susuzluğa mahkûm bırakarak, vatanlarından göç etmeye zorluyorlar. İmkânsızlıklar altında hastanelerde tedavi gören hastaları dahi, zalimce katlediyorlar. Çadırları yakıp yıkarak, onlara hiçbir şekilde yaşama hakkı, hayat hakkı tanımıyorlar.Hem de iki buçuk milyon dünya müslümanlarının kapalı olan kalp gözleri önünde kimsesizliğe mahkûm edilmektedir maalesef. Bunca olumsuzluklara rağmeniki göz ve bir şahadet parmağıyla müslümanlara gerçek müslümanlığı, küffara karşı cesareti gösteren, öğreten Gazze’nin kahramanı, Gazze’nin Ömer’i olan Ebu Ubeyde (Rabbim razi olsun zaferlerle sevindirsin)’nin şu şikâyetinin gölgesi altında o Siyonist küffarzalim topluluğun yaptıklarına sessiz kalanlara. 

Ne diyor o kahraman Ebu Ubeyde (r.a.),Gazze’li şehit edilen çocukların, yaşlıların, anne babalarınınyanı sıra “Gazze’li Mücahit kahramanEbu Ubeyde’nin tüm dünya müslümanlarına oradaki hayatta kalan çocuklara, ‘Ey çocuğum sen bir gün büyüyeceksin, sakın son taşı atma, özenle sakla dikmek için zalimlerin mezarlarının başına’diye vasiyetinin ardından iki göz ve bir şehadet parmağını sallayarak şu korkunç haykırışıyla; “Ey korkak ümmet, ey korkak ümmet, unutmayın ki topraklarımızı işgal edenlerin hesabını biz soracağız Allah’ın izniyle BİZ. Fakat bu işgal ve zulme sessiz kalanların (YANİ SİZLERİN!!!) hesabını da Hz.Allah (c.c.) soracaktır Hz.Allah.” Sitemiyle nice zorlukların ardından gelen bu gecede İsra ve Miraç’a idrak edeceğiz. O gece için rabbimiz İsra 1. Ayeti kerimesinde şöyle buyuruyor.

“O Zata ki, bir gecenin az bir anında, Muhammed kulunun Mescid-i Haram’dan alıp, Musa (a.s.)’dan beri vahyin iniş merkezi ve tüm Peygamberlerin mabedi olması hasebiyle dini açıdan, ırmaklar ve ağaçlarla çevrili olması itibarıyla da dünyalık bakımından etrafını bereketli kıldığımız o Mescid-i Aksa’ay götürmüştür. Ta ki ona bir aylık yola bir gecede ulaşma, Beyt-i Mukaddesi ziyaret, bütün Peygamberleri diri olarak görme, yedi kat semâda onların makamlarına uğrama ve cemalimizi müşahede etme gibi bazı ayetlerimizi gösterelim diye. Şüphesiz ki o, tüm sözleri, özellikle Resulullah (s.a.v.)’in dualarını ve müşriklerin Mi’raç dönüşü ona neler dediklerini hakkıyla işiten Semi’de, bütün işler, bâhusus Resullullah (s.a.v.)’in Mi’raca mazhar kılınmasına vesile olacak kıymetli amellerini tam manasıyla gören Basir’de ancak odur.”  (İsra /1 Kur’an-ı Mecid ve Tefsiri Mahmut USTAOSMANOĞLU)İşte o şerefe nail olan efendimiz (s.a.v.)’e verilen müjdelerle sevinçle gerçekleşen bu kutsal olay hakkı için;

İlahi ya rab, etrafını mübarek kıldığın mescidi Aksa’yı zalimlerden arındır. Filistin’li, Gazze’li kardeşlerimizin tamamen özgürlüklerine kavuşmalarını nasip eyle Allah’ım. Tüm coğrafyayı barış ve huzura kavuştur Allah’ım. Öz vatanlarında garip kalan mazlum kardeşlerimize kurtuluşlar nasip eyle Allah’ım.

*Kudüs’te hak ehline katından ferahlık yağdır Allah’ım. Gönüllere sekine olacak zaferler nasip eyle Allah’ım. Kudüs meselesindeki şuurumuzu ve duruşumuzu cennet için anahtar kıl ya Allah’ım. Ya rabbi Kudüs’ün mazlum mücahitlerine Bedirde yaptığın gibi meleklerinle yardım eyle Allah’ım. Ya rabbi, iman eden kullarını zalim ve işgalci güce çiğnetme Allah’ım. Mescidi Aksa’nın bahçesini huzur içinde oynayan çocuklarla süsle ya rabbi.

*İlahi ya rab; en emin beldenin en emini olan efendimiz Muhammed Mustafa (s.a.v.)’in Buhari’de geçmekte olan şu hadisi şerifleriyle boynu bükük olarak sana yalvarıyorum Allah’ım. “Ey Kur’an’ı indiren, bulutları gökyüzünde gezdiren ve düşman saflarını darmadağın eden” Allah’ım, şu düşmanı perişan et ve bizi onlara karşı muzaffer kıl Allah’ım.

İşte o zaman adalet yerini bulmuş olur. Malumuz adalet, insan haklarının uygulanması, toplumu ayakta tutan en temel değerdir. Ölçüdür.Adalet vicdanın sesidir. Huzurun teminatıdır. Güvenin dayanağıdır. Adalet, her hak sahibine hakkını vermektir.Bugün kadın erkek, çocuk, genç yaşlı demeden masum insanları katleden zalimler, yeryüzünde adaletin temsilcisi olduğunu iddia etmektedirler. Son örneğini Filistin ve Gazze’de gördüğümüz gibi bunlar, ‘Dünyada adaleti sağlayacağız’ söylemiyle özellikle Müslüman beldeleri, şehirleri, ülkeleri yaşanmaz hale getirmektedirler.

O zaman şu an bize düşen o küffar ve zalimlerin bir an evvel o mübarek beldeleri terk edip yok olmaları için beddua etmektir. Tıpkı Nuh (a.s.)’ın kavmine ettiği dua ile “Ey Rabbim. Kâfirlerden yeryüzünde dolaşan hiçbirini bırakma. Çünkü onları bırakırsan, kullarını saptırırlar. Yalnızca ahlaksızlığa ve inkâra yol verirler.” (Nuh/26) içtenlikle âmin diye yalvaralım Hz. Allah (c.c.)’a

Bu vesileyle, Miraç Gecesini Rabbim (c.c.) bizlerin kanrevan, zulüm köhnemiş olan şu dünyada, namazıyla, orucuyla, edep-hayâ ve ahlakıyla, âlemi İslam'ın huzur ve saadetine vesile eylesin. Kalan ömrümüzü geçen ömrümüzden daha hayırlı eyleyip Rabbimize gerçek manada kulluğumuzun Miraç'ı olsun inşallah. Tüm ölmüşlerimizle birlikte Miraç'da ümmetimi isterim ya rab diye ağlayan peygamber (s.a.v.)'in gerçek ümmeti olanlarından eylesin inşallah. Miraç gecenizi tebrik ve tebşir ederim.

 

 

 

                                                                                      Yusuf ÇAKICI

                                                                                   Seydişehir / KONYA

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.