BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Ölüm, hayatın öteki yüzü; her doğanın kaçamayacağı kesin ve keskin gerçek. 
Ölüm, ademoğlunu bekleyen zorunlu akıbet. 
Aslına bakarsanız, insanın bir an değil her an yaşadığı bir gerçeklik ölüm. 
Hz. Ebubekir'in "Ölüm'ü nasıl bilirsin?" sorusuna verdiği cevap, adeta bu gerçeği hatırlatıyor: 
"Nefesi aldığım zaman veremeyecekmiş, verdiğim zaman alamayacakmış kadar kendime yakın bilirim." 
Ölüm insan için o kadar çıplak ve tanıdık bir gerçek ki, tabiata gören gözlerle bakan biri, ölümün hayatla her an iç içe olduğunu ve bunun varlığın yasası olduğunu görür.
 Her 24 saat bir ölüm provasıdır insan için; gündüzü dünya, gecesi kabir, sabahı "ba'su ba'de'l-mevt" (ölümden sonra diriliş) olan bir prova. 
Bu ölüm provasını vicdanında hissedenler, gündüzün muhasebesini, kabre girer gibi girdikleri yataklarına girince vicdanlarında yapar, yargılanmadan önce kendilerini yargılarlar. 
Tıpkı, dünya hayatını hesabını verebilecek şekilde yaşayanlar, ahret hayatında ebedi mutluluğu yakalaması gibi.
 Gündüzü âbâd edilmiş bir günün gecesi berbat olmaz. 
Çünkü "Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz, nasıl ölürseniz öyle dirilirsiniz, nasıl dirilirseniz öyle mahşere çıkarsınız." 
Aynen böyle; gündüzünüz nasıl geçerse gecenize o yansır, gecenize ne yansırsa sabahınızı o belirler. 
İnna lillahi ve inna ileyhi raciûn: O tüm iyi adamlar gibi, iyi bir ata bindi ve gitti.
 Değerli İnsan Halil İbrahim Çabuk Hocamız her fani gibi Refiki Alaya uçup gitti. Seydişehir’e geldiğimde onu tanımak aynı sohbet ortamında bulunup onun ilminden istifade ettiğim bir ağabeydi. 
Kendisini İslam davasına adamış gençlik yıllarında öğrendiği Arapça Tefsir hadis Fıkıh ilmini geçimini sağlamak için uzun yol şoförlüğü yapmasına rağmen unutmamış.
 Son beş yılda bulunduğumuz sohbet ortamlarımda onun Tefsir konusunda birikiminden oldukça istifade ettiğimi söyleyebilirim.
Kendine özgü bakış açısı, duruşu, geçmiş yaşına rağmen yılmadan yorulmadan, haftada en az beş sohbet ortamında insanlara faydalı olmak için çabası vakarlı bir âlime yakışan örneklendir. 
Kendisinin vefatı Seydişehir için bir kayıptır. Ama Her nefis ölümü tadacaktır ilahi emrine hiç kimsenin direnme karşı  koyma  şansı  yoktur.
Biz onun  Muvahhit  bir  mümin olduğuna  şahidiz. O ömrünün sonuna kadar   hak  yolunda   mücadele   etmiş   güzel  bir  örnekti.
Rabbim Cenneti ile cem etsin yakınlarına sabrı cemil diliyorum

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.