BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Milli Eğitim Bakanı Prof. Yusuf Tekin, azgın azınlığın tahakkümüne Meclis kürsüsünden hayır, dedi. 

Selanik kökenli Özgür Özel, azgın azınlığın sesi Sözcü, Cumhuriyet, Birgün bakana ateş püskürüyorlar. 

Milli Eğitim Bakanlığı, evlatlarımız okullarda millî, manevî, aklâkî, insanî değerleri öğrensinler diye seçmeli adab-ı muaşeret dersi koymuş; ona yakın sivil toplum kuruluşuyla birlikte çalışma protokolü imzalamış.

Sabancı Üniversitesi, Türkiye Politikalar Merkezi ve Ankara Enstitüsü Kasım 2023’te yaptıkları bir araştırmayı yayınladı. Araştırmaya göre:

İnsanımızın % 92.3 kendisini Müslüman olarak tanımlıyor. Ateist oranı % 2.7; deist % 3.2. Çocuğunun dindar olmasını isteyenler % 76. % 12 önemli değil derken % 9’u dindar olmasını istemiyor. CHP içinde ateistlerin oranı % 8; Hadep içinde % 9. HADEP’lilerin % 85’i kendisini Müslüman olarak tanımlıyor.

Kökü dışarıda Mason locaları, Rotaryenler, Lionslar üzerinden örgütlenen % 2.7’lik azgın azınlık, çoğunluğa hükmetmek istiyor. Ateistler, örgütlü oldukları için CHP ve Hadep/DEM’de söz sahibi durumdalar ama oralarda da azınlıklar. 

 

Ak Parti 21 senedir girdiği her seçimi kazandı, azgın azınlığın temsilcisi her seçimi kaybetti. 

Millet bizi sevmiyor, diyorlar.

Millet sizi nasıl sevsin? % 92.3’ün sahip olduğu din, ahlak, milli duygular, edep, terbiye gibi değerlerle savaşıyorsunuz.

Prof. Yusuf Tekin’i Milli Eğitim Bakanı yapan güç, halkın iradesidir.

 

CHP, Sözcü, Cumhuriyet, Birgün; Mason localarının, Lionsların, Rotaryenlerin aleyhinde tek kelime yazmazlar. Ziya Selçuk, Rotari kulübü ile protokol imzaladığında, kökü dışarıda örgütlerin okullarda ne işi var, demediler.

Konu, bu milletin temel değerlerine sahip tarikat ve cemaatlere gelince küplere biniyorlar.

Tarikat yol demektir. İnsanın nefsini terbiye ederek kâmil insan olması için takip edilecek yol.  Orta Asya’dan başlayarak Anadolu’ya gelen Türk boyları içinde her zaman erdemli insan olmak isteyenlere yol gösteren rehber-mürşit bulundu, bulunur. 

Hoca Ahmet Yesevi, Mevlâna, Yunus Emre, Taptuk Emre, Hacı Bektaş Veli, Hacı Bayram Veli, Şeyh Galip, Erzurumlu İsmail Hakkı gibi büyük âlim ve mürşitler tarikat ekolünün yetiştirdiği İslam büyükleridir.

Prof. Yusuf Tekin “Tarikat ve cemaatler, dağa adam göndermezler” diyerek çok doğru bir tespitte bulundu. 

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da, ırkçılığa ve dinsizliğe karşı çıkan; dinsizlikle mücadele eden tarikatlar ve cemaatler olmasaydı Türkiye bölünürdü. 

 

Ana dili Kürtçe olan Bitlisli Bediüzzaman ve yetiştirdiği talebeleri; Kürtçülüğe ve ırkçılığa karşıdırlar. Allah’a iman ve İslam hakikatlerinin anlaşılması, yaşanması için mücadele ederler. Anadolu’nun batısında, ortasında, doğusunda “iman, İslam, birlik ve beraberlik” için çalıştılar, çalışıyorlar. 

Bediüzzaman’ın eserlerini okuyanlar 1935’ten 1983’e kadar yüzlerce defa mahkemelere verildi, yargılandılar ve beraat ettiler. Emniyet ve asayişe zararlı hiçbir eylemde bulunmadılar. 

Tarikat mensupları; imanlı, samimi, vatanına, milletine bağlı, milletini yükseltmek için çalışan temiz insanlar. 

Anadolu’nun hamuru; Hacı Bektaş Veli, Hacı Bayram Veli, Mevlâna, Yunus Emre, Şeyh Galip hamuruyla yoğrulmuştur. Osmanlı ordusunun bel kemiğini oluşturan Yeniçeriler, bütünüyle Bektaşî’dir.

Peygamberimiz (sav); müminler kardeştir, buyurur. İslam birlik ve beraberliği emreder. 

Yunus Emre gönül kazanma davası güder:

“Ben gelmedim davi (kavga) için / Benim için sevi için.

Dost evi gönüllerdir / Gönüller yapmaya geldim.”

Mevlâna Celalettin Rumî, herkesi dergâha davet eder:

 “Gel, gel, ne olursan ol, yine gel / İster kâfir, gel, ne olursan ol, yine gel,

İster kâfir ister mecusî, ister puta tapan ol, yine gel!

Bizim dergahımız, ümitsizlik dergahı değil!

Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel!”

Bediüzzaman; “Bizler muhabbet fedaileriyiz, husumete vaktimiz yoktur” der, ırkçılığa, Kürtçülüğe karşı çıkar, İslam kardeşliği ve İslam Birliğini savunur.

İslam’ın kardeşlik çağrısını duyanlar ve İslâm âlimlerini ve bilginlerini takip edenler; Marksist, Leninist, ırkçı terör örgütü PKK’ya genç göndermezler. Sömürgeci, emperyalist Amerika beslemesi PKK/YPG örgütleriyle kavgalıdır.

İslamî değerlerle savaşan Özgür Özel gibilerinin partilerinde yer almazlar. 

Özgür Özel, Sözcü, Cumhuriyet sadece STK’lara karşı değiller.

MEB, Diyanet ile ÇEDES programı için protokol imzaladı, ona da karşı çıktılar.

Bu azgın azınlık aslında cemaat ve tarikatlarla değil, İslam ve İslamî değerlerle savaşıyorlar.  

Prof. Yusuf Tekin, azgın azınlığa rest çekmekle çok isabetli bir tavır sergiledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.