BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

İnsan olmak biz insanların olmazsa olmazı tabi ki hepimiz insanız familyamız aynı. Ancak gerçek manadan fiziki görünüşten ziyade insan olmak asıl konumuz budur.

 

            İnsan olmak iç dünyamız ile ilgili ulvi bir düşünce ve bu düşüncenin uygulamada da gösterilmesidir. Yoksa kuru kuruya laf ile insan olmak elbette ki değildir. İnsan olmanın da kanımca yeri ve zamanı yoktur. Nerede ve nasıl ortaya çıkacağı ve tekemmül edeceğini de hiç belli olmaz. Her an böyle bir uygulamayı yapmaya ve böyle bir uygulamayı beklemeye adayız. Çünkü yaratılış itibariyle bunlara muhtacız.

 

            İnsan olma duygusunu bir insan yüreğinde yaşatmalı ve asla ve asla bunu körelt memelidir. İnsan oğlunun en burhanlı yıllarında ve zor durumlarında, hatta ümitlerin yok oluşunda bile buna ihtiyaç vardır. Hapis de ki  bir mahkumdan tutun da savaş esiri bir askerin, metroda ki bir vatandaşın, hastanede ki bir hastanın, trafikte sıkışan bir aracın, yayanın, denizde boğulan birinin, yaralı bir şahsın gibi tüm sıkıntı ve zor durumda işte bu insan olma özelliğimizi kişi veya kişiler hatta toplum acil ihtiyaç duyar.

 

            Geçen gün basında yer bir haberde altı bıçaklanan bir şahsın cadde de “ bıçaklandım” diye feryadına karşı toplumun duyarsızlığına ne demeli. Herkes bıçaklanan şahsı seyrederken genç bir hanım kızımızın montunu çıkararak yarısını tampon yapıp görevliler gelene kadar müdahale etmesi insan olmanın en bariz bir örneğidir. Bravo bu hanım kızımıza.

 

            Yine şahit olduğunun bir olayı da burada nakledeyim arabası ile akşam giderken yolda yaralı bir köpeği gören oğlum Yunus arabasını durdurarak köpeği alıp veterinere götürüp tedavi ettirdikten sonra eve getirip yerlerinin müsait olmamasına rağmen 10 gün süre iyileşene kadar bakmasından insan olmanın bir başka güzel ifadesi ile şahsım adına ailem adına övünç kaynağı olmuştur. Kocaman bir aferini ve alkışı burada hak eden oğlumun da Allah mükafatını elbette verecektir. Yerleri müsait olmamasına rağmen eve köpeği kabul eden gelinimde tabi  alkışı hak etti. Ona da kocaman bir aferin.

 

            Hepimiz yeri ve zamanı geldiğinde üstümüze düşen görevi yapmak için  insan olma duyguları ile davrama basiretini böyle göstermeliyiz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.