BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


اللهم سلمنا لرمضان وسلم رمضان لنا وتسلم منا شهر رمضان وتقبله منا.
Allahümme sellimne liramadâne ve sellim Ramadâne lenê ve tesellemhu minnê mutekabbelen.

Ubade b.es Sâmit r.a dan, zayıf olduğu bildirilen ve nakledilen bir rivayette- amellerin fazileti ile ilgili hususlarda zayıf hadislerle amel edilebilir-
Ramazan ayı girince Ashaptan başlayarak tâbiin ve onları takib eden selefi salih'în bu duayı yapardı.

Allah'ım bizi ramazana selametle ulaştır Ramazan'ı bizim için selamette kıl ve kabul ederek Ramazan'ı bizden teslim al.

Bu duanın anlamı:"Bizi ramazana selametle ulaştır" Allah'ım! Bizi kusur ve ayıplardan,her çeşit hastalıktan ve engelden  berî eyle,muaf kıl ve sâlimen Ramazan'a kavuştur ki Ramazan ayının faydalarına ve bereketerine nail olalım.

"Ramazan'ı da bizim için selamette kıl" yani Ramazan'ı kırmadan dökmeden gıybet etmeden günah işlemeden gaflete dalmadan onu hakkıyla sırf senin rızan için eda etmeye,orucu bozan maddi ve manevi engellerden uzak bir oruca bizi muvaffak eyle.

"Ramazan'ı bizden kabul ederek teslim al"yani biz Ramazan'dan,Ramazan bizden memnun olarak bayrama kavuştur.

Bu duanın kıymetini sağlık ve afiyet içinde Ramazan'a kavuşan, ramazanı hakkıyla inanarak ve sevabını yüce Allah'tan bekleyerek eda ve ifa eden kişi daha iyi bilir.

Geçen Ramazan orucunu tutup bu mübarek ay girmeden  bir kaç ay önce,bir ay önce, bir hafta önce, bir gün önce, hatta ilk teravihi kılmadan birkaç saat önce vefat edenleri bilen gören ve duyan ama kendisi sağlık ve afiyet içinde Ramazan'a kavuşan idrak eden gündüzünü sâim gecesini kaim geçiren mü'min bu Ramazan'ın kıymetini daha iyi bilir.

Allah'ım! bizleri ve bütün müminleri selametle ve afiyet içinde Ramazan'a kavuşturduğun için sana sonsuz şükürler olsun bu oruca  kavuşamadan vefat eden  bütün müminlere rahmetini oluk oluk akıt ya Rabbi!
Orucu bozan ve sevabını azaltan her şeyden bizleri uzak eyle Ramazan'ı orucu ve içindeki rengarenk ibadetlerle bizden kabul eyle ya Rabbi! Amin.

Ahmet ÖZKAN

6 Nisan 2022 Çarşamba

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.