BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


اللهم لك صمت وبك امنت وعليك توكلت وعلى رزقك افطرت ذهب الظمأ وابتلت العروق وثبت الأجر ان شاء الله.

Allah'ım! Senin rızan için oruç tuttum, sana iman ettim, sana tevekkül ettim, bana verdiğin rızıkla iftarımı açtım susuzluk sona erdi damarlar( içtiğim helal şeylerle )sulandı ve( tuttuğum oruç için lütfettiğin) ecir İnşallah sabit oldu.
 Mahmud Tahhân,Yeni görünümüyle Hanefi fıkhı 1/434

Kur'an ve sünnet, inanan insanları ömrü boyunca boş bırakmaz.
İbadete başlamadan, ibadetin içinde ve bir de ibadet bittiğinde müminin yapması söylemesi gerekli veya uygun olan ne varsa öğretir irşad eder yol gösterir.

İhsan makamını müminlere  yaşatan Oruç gibi ulvî ve pek değerli bir ibadeti eda ettikten sonra yeni bir ibadete, yani iftara adım atarken Rasulullah Efendimiz ümmetine nasıl iftar açacaklarını ve ne diyeceklerini de öğretmiştir.

Gökyüzünün öğrencisi olan Rasulullah efendimiz yüce Allah'ın da terbiyesini alarak yeryüzünde en büyük muallim en büyük önder en büyük mürşit olması hasebiyle ümmetine de düşkünlüğü sebebiyle ümmetine lazım olan her şeyi öğretmiştir işte öğrettiği şeylerden biri de bugün inşallah ilkini yaşayacağımız iftar söyleyeceğimiz iftar duasıdır.

Bundan da anlaşılıyor ki mümin 7/24 hayatını Kur'an'a ve  sünnete göre ayarlamalı, farz olsun vacip olsun sünnet olsun insanın hayatını kuşatan İslam onun bu dünyada da ahirette de mesut bahtiyar olmasını istemiş, emmâre nefsin ve  şeytanın elinden kurtulması için talimatlar irşatlar yapmıştır.

Allah'ım senin rızan için oruç tuttuk sana iman ettik sana tevekkül ettik verdiğin rızıklarla orucumuzu açtık susuzluğumuz gitti damarlar sulandı ve lütfedeceğin ecir sabit oldu inşallah.
Allah'ım bizim ve bütün mümin kardeşlerimizin tuttuğu ve tutacağı oruçları kabul eyle.Âmin.

Ahmet ÖZKAN

2 Nisan 2022 C.tesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.