BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bir Melek nida ederek Ramazan'ın her gecesi şöyle seslenir:
يا باغى الخير اقبل
ويا باغى الشر اقصر
Yâ bâgiyel hayri ekbil
ve ya bâğiye şserri aksir.

Ey hayır isteyen! Hadi gel,buyur, başla
ve ey şer ve kötülük isteyen! Kötülüğe son ver, bırak,yeter.
İbni Mace Hâdis no:1339

"Seslenenin, yakın bir yerden seslendiği gün için dinlemede ol"
Kaf suresi: 41.ayet.
İsrafil a.s Kuduste bir kayanın üzerinden diriliş için seslenir ve: Ey eskimiş kemikler,ey yırtılmış deriler,ey dağılmış bedenler,ey paramparça olmuş sinirler Allah'a dön.

Bu nidâ ve benzeri nidalar gelmeden, iş işten geçmeden hayatta olup özellikle Ramazan'a kavuşma fırsatı bulan mü'minler, artık yeter diyerek hayra, iyiliğe,taat ve ibadete yönelmeli,
içinde bulunduğu gaflete, günah ortamlarına da yeter deyip son vermelidirler.

Başka bir ifade ile mü'min daha önce dört elle sarıldığı yanlışları terk etmeli iyiliklere ve güzelliklere dört elle sarılmalıdır.

Bunu yaptığı takdirde görecektir ki Ramazan'ın dışında helal olan şeyleri Ramazanda Allah için terk edebiliyorsa Ramazan'ın dışında yine Allah için haramları terk etmesi kolay olacaktır.

Ey alemlerin rabbi olan Yüce Allah! Bizleri ve bütün mümin kardeşlerimizi yaptığı ve dört elle sarıldığı yanlışları ve günahları varsa sonlandıran, dört elle taat ve ibadete, seni razı eden amellere sarılan Ramazanı gündüzlerini ve gecelerini  hakkıyla ihya eden kullarından eyle.
Amin.

Ahmet ÖZKAN

1 Nisan 2022 Cumâ

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.