BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


"Allah'ın kitabını okuyanlar, namazı özenle(düzenli) kılanlar,kendilerine verdiğimiz rızıktan gizli ve açık infak edenler asla zararla sonuçlanmayan
bir ticaret umabilirler."
Fâtır suresi: 29.ayet.

1-)Kur'an'ın emirlerine uyan, yasaklarından uzak duran,verdiği haberlere inanıp tasdik eden, sözlerinde Kur'an'ın önüne geçmeyen, Kur'an'ı okuyan, anlamaya  yaşamaya Kur'an'ı öğenip mümkünse oğretmeye alışan.
2-) Dinin direği, müslümanların nuru, imanın ölçüsü ve müslüman olmanın gereği namazı dosdoğru ve devamlı kılan,
3-)Akraba,fakir,yoksul kimselere,zekat,sadaka ve başka imkanlarla  bu gibi alanlarda gizli ve aşikâr infak eden kimselere müjdeler olsun ki yüce Allah ile yaptıkları ticaret asla zarar tanımaz.

En şerefli ticaret ve en şerefli kâr, yüce Allah'ın rızası,ecr ü mesûbat
cennet ve âli makamlar.

Bu ibadetleri ve ticareti her zaman,her yerde ve her kes elbette yapar ve yapılabilir, yapmalıdır da.

Özellikle bütün hayırların kaynağı,sevap işleme, hayır yapma ve azık toplama mevsimi olan,
kâinata ruh veren Kur'an-ı Kerim'in nüzuluna sahne olan Ramazan ayında bu ibadetler daha büyük bir aşk ve şevkle yapılır.

Sonu baştan gören,bu kısa ömrü ve diğer imkanları,Ramazan ayı gibi mübarek mevsimleri fırsat bilip yüce Allah ile zarar tanımaz ticaret yapmaya yüce Allah bizlere ve bütün mümin kardeşlerimize nasîb ve müyesser eylesin.Amin.

Ahmet ÖZKAN

28 Mart 2022 Pazartesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.