BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Ya Rabbi bu aciz kulun, garip kulun, günahkâr kulun ve seni seven Enbiyalar, Sıddıklar, sadıklar, evliyalar, ulemalar, şühedalar, sabi çocuklar,“ Evveli rahmet ortası mağfiret sonu ateşten azad olan.” Ramazan hürmetine, anne babamızın bizler için yaptıkları hayırlı dualar hürmetine ellerimi kara yüzümle Ak semaya açtım kardeşleri tarafından kinden nefretten dolayı kuş beyinli hain olan ve kendilerince dipsiz zannettikleri o kuyuda, kıyıya çıkarmak üzere kaptanı Cibril (a.s.) olan gemiyi kör olan gözleriyle göremeyen, hissedemeyen, haydi Yusuf’um  yolun açık olsun, güle güle... Git... Bir daha bizimle babamızın arasına giremeyeceksin! Ayrıca öldürmediğimiz için bize teşekkür borcunu da unutma!!! Haaaaa ey sevgili kardeşimiz diyen o insanlıktan nasiplerini almayanların soyundan gelen hain ve zalimler UNUTMAYIN Kİ!!! Size inat Müslümanların silahı olan dua ile nidâ ediyor ve Sezai KARAKOÇ’un dediği gibi;

“…Yoktan da vardan da ötede bir Var vardır.
Hep suç bende değil beni yakıp yıkan bir nazar vardır
O şarkıya özenip söylenecek mısralar vardır
Sakın kader deme kaderin üstünde bir kader vardır
Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır
Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardır
Yanmışsam külümden yapılan bir hisar vardır
Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır
Sırların sırrına ermek için sende anahtar vardır
Göğsünde sürgününü geri çağıran bir damar vardır
Senden ümit kesmem kalbinde merhamet adlı bir çınar vardır
Sevgili.
En sevgili.
Ey sevgili…

         Dizelerinin yanı sıra Yusuf (a.s.)’un yaptığı şu veciz dua ile sana yalvarıp ve diyorum ki; dünyanın neresinde varsa dünyalıkları için DİLİNİ! Üstün kılarak, IRKINI! Üstün kılarak, RENGİNİ! Üstün kılarak, SOYUNU! Üstün kılarak müslümanlara zulmedenleri, rivayete göre Yusuf (a.s.)’ın yaptığı şu dua ile bun dua ederken siz kıymetli okuyucularımız da ganu gönülden ÂMİN! ÂMİN! ÂMİN! Diyelim… "Ya şâhiden gayre gâibin ve ya karîben gayre baîdin ve ya gâliben gayre mağlûbin. Ic'al lî min emrî ferecen ve mahrecâ. =

         “Ey gâib olmayan Şâhid! Ey uzak olmayan Karîb! Ey mağlûp olmayan Galip! Beni bu musibetten kurtar! Bunun için bana bir çıkış yolu nasip et!"


         Yüce Rabbimiz (c.c.)’in hitabının muhatabı olan Ey Cibril çabuk yetiş. Selamımı Yusuf (a.s.)’a tebliğ et ve "Sen kardeşlerine bir gün bu yaptıklarını haber vereceksin!" müjdesiyle müjdele ve yapacağı şu duanın da kabul olacağı duayla bizde yalvarıyoruz.


         "Allahümme ya kâşife külli kürbetin ve ya mûcibe külli da'vetin ve ya câbire külli kesîrin ve ya müyessire külli asîrin ve ya sâhibe külli garîbin ve ya mûnise külli vahîdin ve ya lâ ilâhe illâ ente es'elüke en'tec'ale lî ferecen, mahrecen ve en takzife hubbeke fî kalbî hatta lâ yekûne lî hemmün ve lâ zikru gayrike ve en tehfezanî ve terhamenî ya Erhamerrâhimîn.

 

         “Ey her belâyı kaldıran, her duayı kabul eden, kırık kalpleri saran, iyileştiren, her güçlüğü kolaylaştıran, her garibin sahibi ve yalnızların teselli edicisi, ey kendisinden başka ilâh olmayan! Beni içinde bulunduğum sıkıntıdan kurtarmanı, onun için bana bir çıkış yolu nasip etmeni, muhabbetini kalbime koymanı, böylece benim için senden başka bir düşünce ve zikir olmamasını, her türlü musibetten muhafaza buyurmanı, bana merhametinle muamele etmeni isterim. Ey merhametlilerin en merhametlisi olan Allah (c.c.)’ım!"

         Diyerek dünyadaki tüm kötülükleri dipsiz, kervansız, bataklıkların derinliklerine göm Allah (c.c.)’ım. Göm Allah (c.c.)’ım. Göm Allah (c.c.)’ım.

         Dostlarım bu arada yaklaşan mübarek Kadir Gecesinin Rabbimizin katında Hucurat/13’de “Ey insanlar! Biz sizi bir erkekle bir kadından yarattık. Birbirinizi tanıyıp sahip çıkmanız için milletlere, sülâlelere ayırdık. Şunu unutmayın ki Allah’ın nazarında en değerli, en üstün olanınız, takvada (Allah’ı sayıp haramlardan sakınmada) en ileri olandır. Muhakkak ki Allah her şeyi mükemmelen bilir, her şeyden hakkıyla haberdardır.” (Suat YILDIRIM) buyurduğu gibi kadrimizin, takvamızın üstünlüğümüze ve akabinde gelecek olan Ramazan Bayramının da gerçek manada tüm dünyada “BAYRAM” olmasını, İnsanlar, çocuklar uyurken sessiz olalım amma! ÖLÜRKEN! ASLA! Haykırabilecek şuuruyla niyaz ediyorum. Selam ve Dua ile…

 

                                                                                             Yusuf ÇAKICI

                                                                                         Yalıhüyük / KONYA 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.