BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, “15 Temmuz vahşi bir darbe girişimidir.” demiş.

Yanlış söylemiş.

15 Temmuz Müslüman Anadolu halkının dillere destan Diriliş Destanı’dır.

“Hoşgörü, diyalog, yaşatma ideali”diyerek yol çıkan hainler, bir gecede 248 masum sivili canice katletti, 2194 insanı vahşice yaraladı.

Sabaha kadar AKOM önünde silahlı caniler karşısında nöbet tuttum. Küçükköy’dekiLojistik binasını darbeci teröristlerden temizledikten sonra “Akom tehlikede, oraya gidin!” mesajı gelince kızım ve komşularımızlaAKOM’u kurtarmaya gittik. Ben dış kapı önüne geldiğimde silah takırtıları vardı. Musa İlhan vurulmuş, beyaz tişörtünden dışarıya kan vurmuştu. Onu ve yaralanan birkaç kişiyi daha arabalara atıp hastaneye gönderdik, biz onların vurulduğu yerde darbeci hainlere “Asker kışlaya!” diye bağırmaya devam ettik.

O gece, daha önceden prova yapmışçasına milletimin abdest alıp şehitliğe koşmasına hayran oldum. 1908, 1960, 1971, 1980, 28 Şubat1997 darbelerini yaşayan aziz millet o gece şahlandı.

Ölümden korkmayan yiğit insanlar, kadını, erkeği, çocuğuyla DİRİLİŞ DESTANI yazdı; elinde taş bile olmayan siviller, eli silahlı canileri yendi.

2003’ten itibaren gelişen sivil toplumun gücünü gördük, okullarda anlatılan Çanakkale Ruhu 15 Temmuzda yeniden dirildi ve halk iradesine ve istiklaline sahip çıktı.

İlk defa milletin lideri Recep Tayyip Erdoğan ve halkın başbakanı Binali Yıldırım, darbecilere meydan okudular:

“Ölümüne direneceğiz, halkı meydanlara ve havaalanlarına sahip çıkmaya çağırıyoruz.”

Bu yiğit çağrı milletin gönlünde yankı buldu.

İmanlı, inançlı, cesur ve kahraman yiğitler devrim yaptı, darbecileri devirdi.

Ezan ve sala sesleri, halkı sindirmek için sabaha kadar semalarda uçurulan F-16 ve helikopterlerin sesini susturdu.

Ölümden korkmayan yiğitler; tanka, helikoptere, uçağa binmiş eli silahlı, hainleri korkuttu ve silahlarını ellerinden aldılar.

Metin Doğan gibi kahramanlar, tankların önüne yattı ve onları durdurdular.

Ahmet Onay gibi 18 yaşındaki yiğitler, arabasına tankın üstüne sürdüler. Havaalanlarında tankın üstüne çıkıp içindeki darbeci askerleri çekip aldılar.

Safiye Bayat gibi demir yürekli analar, silahlı pusatlı askerlerin karşısına çıkıp onları azarladı:

“Bu tankın burada ne işi var, çekilin kışlanıza!”

Kazanlı ananın söylediklerini okuyunca hem çok heyecanlandım hem de çok duygulandım. Helikopter pistine yürüyüp pilot binbaşının yakasından tutan kahraman kadın şöyle haykırdı:

“Ben senin annenim! Bu helikopter kalkmayacak, bu uçaklar havalanmayacak! Tamam mı?”

                Havaalanında yiğit bir baba, askerin yakasına yapışıp onu iliklerine kadar sarsan şu cümleyi haykırdı:

“Ben senin babanım, düşmana karşı vatanı koru diye seni askere gönderdik, kendi halkına nasıl silah çekersin?”

O gece Çanakkale ruhuyla milletimiz yeniden dirildi.  Tıpkı Bedir Savaşı’ndaki gibiYüce Allah, halkın gönlüne sükûnet indirdi, kalplerden korkuyu aldı; hainlerin gönlüne korku saldı.

Şehit Astsubay Ömer Halis Demirler, Şehit Albay Sait Ertürkler, Gazi Albay Davut Alalar, Gazi Binbaşı Barış Dedebağlar muhteşem bir diriliş destanına imza attılar.

İlk defa sivil halk, silahlı hainleri yendi. Elinde taş bile olmayan imanlı yiğitler; bomba, makineli tüfek, uçak, tank ve helikopterle üzerlerine gelenlere diz çöktürdüler.

15 Temmuz gecesi imanlı Türkiye halkı kadınıyla erkeğiyle çocuğuyla direniş destanı yazdı.

Ülkemizde 7. Darbeyi organize eden Pentagon, CIA, BND, MI6, MOSSADhainlerine“derin bir hayal kırıklığı” yaşattı.  Amerika ve Batı, yaşadıkları şoku henüz atlatabilmiş değil. 1908’de darbe yaparak öldürdük zannettikleri İslam diriliş ruhu karşısında hâlâ şaşkınlar.

Anadolu’da yeni bir İslam medeniyeti inşa edecek olan milletimiz yeniden dirilişi kutluyor.

Beyin Vitamini:15 TEMMUZ DİRİLİŞ DESTANI, destan yazan kahramanları; ruh hâlleri, iç dünyaları, yaşadıkları atmosferle birlikte anlatıyor. İmanın çeliği yendiği gecenin hikâyesini aylarca uğraşarak romanlaştırmaya çalıştım. RomanNesil yayınları arasında çıktı. Milletimizin yazdığı muhteşem destanı okumak ve okutmak isteyenlere tavsiye ederim. İrtibat:0212.5513225; www.kitapyurdu.com; www.nesilkitap.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.