BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Okumak sevap zira okumak düşünmektir, düşünmek ise ibadet. Gönüller Sultanı Peygamberimiz (sav), bir saat tefekkür bir sene ibadetten hayırlıdır, buyurur.

                Okumak nefsin hoşuna gitmez. Şeytan okuyan insanları vazgeçirmek için çok uğraşır. Şeytanın işi insanları cehenneme çağırmak ve taraftarlarını çoğaltmak.

                İyilerin tembelliği, kötülerin faaliyetidir.

                İyi insanların tembel olma lüksü yoktur.

                Altıntaş Milli Eğitim Müdürü Halil Çetin gayretli, çalışkan, ufuk sahibi bir eğitimci. İlçede eğitimin nitelik kazanması için azimle çalışıyor. Bir yıl içinde ikinci defa Altıntaş’a gittim. Öğrencilerle başarıya götüren prensipler konulu sohbet gerçekleştirdik.

                Öğretmenlere 15 Temmuz Diriliş Destanıromanımı anlattım.15 Temmuz cihadı ile ilgili sohbet ettik.

                15 Temmuz gecesi 249 masum sivili öldürerek akıl almaz cinayetlere imza atan örgüt, Diyanet’in ve MEB’in eksiklerini doldurarak milletimizin çocuklarını devşirdi. 

                Diyanet’in hocaları halkımıza dinimizi dosdoğru ve fedakârca anlatmalıdır ki millet, sahte şeyhlere ihtiyaç duymasın.

                Öğretmenler, çocuklarımızı kendi çocukları gibi sevmeli ve onları kendi çocukları gibi eğitmeli ki milletin kökü dışarda örgütlere ihtiyacı kalmasın. Okullar kurs açmalı ve dersanelere ihtiyaç bırakmamalı.

                Kütahya Eğitim-Bir-Sen çok güzel ve örnek bir çalışma yapıyor. İl ve ilçelerde kitap okuma yarışması düzenliyor. Eylül ayında üç kategoride beşer kitap belirliyor ve bunları okuyanları mayıs ayında sınava alacağını ve kazananları ödüllendireceğini ilan ediyor.

                Ortaokul beş ve altınsı sınıflar için beş kitap.

                Yedi ve sekizler için beş başka kitap.

                Liseliler için beş kitap.

                Tarih, biyografi, roman, şiir, deneme türünde eserler seçiliyor ve seçilen eserlerin milli ve manevi değerleri benimsetecek özellikte olmasına özen gösteriliyor. Mutlaka Peygamberimizi (sav) anlatan bir eser seçiliyor ve Eğitim-Bir-Sen’in kurucusu Kudüs şairi Mehmet Akif İnan’ın bir eseri mutlaka okutuluyor.

                Yarışmaya katılmak isteyenler müracaatlarını yapıyor ve sendikadan kitabı alıyor, okumaya başlıyor.

                Mayıs ayında okuduğu kitaplarla ilgili 100 soruyu cevaplıyor.

                Her kategoride birinciye tam altın, ikinciye yarım, üçüncüye çeyrek altın hediye veriliyor.

                Her kategoride 43 kişiye Kütahya Belediye bisiklet hediye ediyor.

                “Kadim medeniyetimizin yeniden inşa ve ihyasında genç nesillerin erdemli ve iyi ahlak sahibi bireyler olarak yetiştirilmesine katkı sunmak; yeniden okuyan, öğrenen ve ilmiyle amel eden bir nesil yetiştirmek içinZihnen ve Bedenen Sağlıklı Nesiller İçin Kitap Okuma Projesini” hayata geçirmiş Eğitim-Bir-Sen.

                Eğitim sendikasına yakışan bir proje.

                Eğitim-Bir- Sen başkanı Fatih Köseprojeyi anlatırken son derece heyecanlıydı. Proje üç yıldır uygulanıyor. Fedakâr öğretmenler gönüllü olarak uyguluyorlar.

                Okuma projesine ilk yıl 6.000, ikinci yıl 7500 kişi katılmış. 9.000 öğrenci başvurmuş. Okumaya ilgi giderek artmış. İl merkezi ve 12 ilçede 30 sınav merkezinde 700 öğretmen gözetiminde sınav yapılıyor.

                Daha önceki Kütahya valisi, üç öğrencisi dereceye giren öğretmeni takdirle ödüllendirmiş, sendika yönetimi yeni validen de benzeri bir destek bekliyor.

Tamamen fedakârlıkla yürütülen bu harika proje, öğretmenlerin desteği olmazsa hayata geçmez, bunun için de onları da ödüllendirmek şart.

19 Mayıs Cuma günü HezarDinari Kültür Merkezi’nde ödül töreni yapılacak ve okuma şampiyonlarına ödülleri takdim edilecek.

                Sendika yönetimi, projeyi anlatırken oldukça heyecanlıydı.

Yarışmanın ne gibi faydaları oldu diye sordum.

Okullarda başarı arttı, kitap okuma yaygınlaştı.

Teog, YGS, LYS başarısı yükseldi.

Gençlere manevi değerleri benimsetildi, okuma zevki aşılandı.“ cevabını aldım.

Okuma projesi Afyonkarahisar, Rize, Kırıkkale, Adana ve Denizli’de yankı bulmuş. Afyon uygulamaya başlamış, öteki illerin incelemeye almış.               

Tebrik: Eğitime nitelik kazandırmak, öğrencilere okumayı sevdirmek, edebi eserleri okutarak gençlerimize milli ve manevi değerleri kazandırmak için çaba gösteren Kütahya Eğitim-Bir-Sen yöneticileri BaşkanFatih Köse, yönetim kurulu üyeleriDavut Ezen, Ahmet Durgun, Hakan Gölpınar, Mehmet ZahidBehti, Halil Kurt, Serdar Onur’a ve Altındağ ilçesinde eğitimin kalite kazanması için çalışan Halil Çetinve ekibine teşekkür ediyor ve fevkalade güzel gayretlerinden dolayı kutluyorum.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.