BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

-15 Temmuz’da nerdeydin Olric?

-Tatile gittim efendim!

15 Temmuzda tatile gitmek, imamdan önce secdeye varmaya benzer.  Namazın bozulur.

*****************

Ülkenin kıyafet düşkünü kralı, kimsede olmayan bir elbise ister. Uyanık bir terzihemen  bu elbiseyi diker. Krala der ki, “Kralım üzerinizdeki bu elbiseyi ancak akıllılar görebilir.”  Kimse aptal olmamak için krala üzerinizde elbise yok diyemez. Ta ki bir çocuk kralı görene kadar.  Çocuk bağırır. “Kral çıplak”

Kral çıplak ama çevresindekiler  aptal olmamak için değil, çıkarlarından olmamak için kral çıplak diyemiyorlar. 

Kahvehanelerde sandalye üzerinde yapılan konuşmalarla yükselmeye başlayan bu davaya, şakşakçılar , çıkarcılardeğil, davaya gönül vermiş , davayı sırtlayacak , halkın derdiyle ilgilenip gönül kazanacak dava adamları lazım, mevki sahibi olup,  imkanlarını kendi çıkarları için kullananlar değil.  Sahip olduğu  imkanları halkın rahatı ve mutluluğu için kullanmayanlar,  bu davaya en büyük zararı verenlerdir.  Bilmiyorlar ki dava yoksa, kendileri de yok olacaktır. Ama derdi dava olmayanın gözü de gelecek olmaz.

Mevkiler, makamlar, insanlar gelip geçicidir.  Kalıcı olan davadır.  Bugün senin omuzlarında yükselen bu dava, yarın bir başkasının omuzlarında yükselecektir.  

Devletimizin giriştiği beka mücadelesinde bile bu çıkarcıların üzerine vakar çökmüyorsa, bundan sonra da asla olmaz.

Allah bir daha bu millete 15 Temmuz yaşatmasın.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.