BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

28 Şubat 1997’den bugüne 20 geçti. Eyüp İmam Hatip Lisesi’nin önüne Vali Erol Çakır’ın emriyle polis koyup başörtülü öğrencileri okula almayan zihniyeti unutmam mümkün değil. Sadece Eyüp İmam Hatip’in değil, bütün Türkiye’de başını örtenlere ülkeyi zindan etmişti Orgeneral Çevik Bir ve ekibi. Cunta; hak, hukuk, demokrasi, insan hakları, AB kriterleri dediğimiz şeyleri paspas yapıp çiğnedi. Başını örten öğrenciler üniversitelerden ve bütün okullardan atıldılar.

                Eyüp Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin 28 Şubat sürecinden önce 5.000 öğrencisi vardı, süreçte öğrenci sayısı 800’e indi. İki binden fazla öğrencisi olan Küçükköy İmam Hatip Lisesi kapatıldı, Atatürk Lisesi’ne çevrildi. İmam hatiplere öğrenci gitmemesi için üniversite sınavında meslek lisesi öğrencilerinin 15 puanını kırdılar, ilahiyatların kontenjanlarını daralttılar, bazı ilahiyatlar hiç öğrenci almadı.

                Bugün Eyüp İmam Hatip Lisesi’nin de Küçükköy İmam Hatib’inde iki binden fazla öğrencisi var.

                Bir ay önce Alanya’ya kitap fuarına gittim. Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, Antalya valisinin kaymakam ve belediye başkanlarına imam hatip lisesi ve ortaokul açmaları için gayret göstermelerini istediğini anlattı.

                28 Şubat sürecinde İstanbul Valisi Erol Çakır, başını örten öğrencilerin okullara alınmaması için emir vermişti.

                Dönemin İstanbul Milli Eğitim MüdürüÖmer Balıbey, Eyüp İmam Hatip Lisesi’nde öğretmenleri toplamış, başörtüsün savunan öğretmenlerin İstanbul’da çalışamayacağı tehdidini savurmuş, benim okulda öğretmenlik görevimin sona erdiğini söylemişti.

                Okullardaki başörtüsü yasağının kaynağı, milli güvenlik dersi öğretmenlerinin tuttuğu raporlardı, imam hatip liselerinde kılık kıyafet yönetmeliğine uyulmuyor diye rapor düzenlemişlerdi.

                Kişi başına düşen milli gelir, 28 Şubat sürecinden önce 3.500 dalar idi, süreçte ekonomik kriz yaşandı, 2001 yılında kişi başına milli gelir 2.100 dolar idi.

Bugün kişi başına düşen milli gelir on bin doları aştı, Türkiye beş kat kalkındı.

                28 Şubatta inançlı insanlara zulmeden laikçi zorbalar, başörtüsünü yasaklamak için gösterdikleri gayreti ülke kalkınması için göstermediler, aksine ülkeyi ekonomik krize soktular, dolar bir gecede 600 dolardan 1.600 dolara yükseldi. 22 banka battı, devlet bankaları zarar etti. Sürecin ülkeye faturası 291 milyar dolar oldu, banka sahipleri kendi bankalarını hortumlandı, müşterilerini aldattılar.

                Medine Bircan isimli 71 yaşındaki kanserli bir kadıncağız, başı örtülü diye Çapa Tıp Fakültesi’ne alınmadı, tedavi göremedi ve vefat etti.

                Hançer Saplı Yüreğimde romanımın kahramanı Hacer, Çapa Tıp Fakültesi beşinci sınıfta okuyordu, okula alınmadı, Bulgaristan’a gidip orada Rusça öğrenci ve tıpı orada bitirdi. Başını örterek üniversite okumak isteyen kız öğrenciler, Avusturya’ya gitti ve orada okudular. Ülkeyi yöneten CHP zihniyeti, Avusturya’nın başörtüsüne gösterdiği müsamahayı ülkemizde göstermediler.

                Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bir imam hatipli. İktidar olduktan sonra başörtüsü yasağını kaldırdı.

                Üniversitelere girişte meslek liselerine uygulanan katsayı yasağını sona erdirdi.

                Okulları kışlaya çevirme zihniyetini temsil eden milli güvenlik dersi öğretmenleri, kışlalarına gönderildi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın açıklamalarına göre imam hatiplerdeki öğrenci sayısı % 12.

                Kızlarımız, üniversitelerde başörtülü okuyabiliyor.

                Kamuda bayanlar başları örtülü çalışabiliyor.

                Azgın azınlığın ağızlarına sakız edip çiğnedikleri “laiklik”e bir şey olduğu yok.

                Geçen hafta Şanlıurfa’da idim.

                Milli Eğitim Müdürlüğü, GAP idaresi ile birlikte yeni bir proje başlatmış. Her ay iki Şanlıurfalı, ikisi de başka illerden olmak üzere 4 yazar davet ediliyor, okullarda okul-yazar buluşma projesi uygulanıyor, yazarların kitapları okunuyor, değerlendirmeler yapılıyor.

                Şanlıurfa merkezde ve Suruç’ta okul idarecileri ve öğretmenlere hitap ettim. Eğitime kalite kazandırma sistemini anlattım. Prof. Necmettin Erbakan İmam Hatip Lisesi ve Şanlıurfa İmam Hatip Liselerinde “başarıya götüren yol” konulu konferans verdim.

                Öğrencilerin başarma azmi görülmeye değerdi.

                İmam hatiplilere şunları söyledim:

                “Kur’an, inanıyorsanız üstünsünüz, buyurur. Üstün Müslüman olmak için çalışmalısınız. Okulda üstünlük not ile ölçülür. Notlarımız iyi olmalı. Sınıf geçmek için derslerden 50 almalı, üstün Müslüman olmak için 90-100 almak için gayret etmelisiniz. 25 Şubatta Şanlıurfa’ya imam hatipli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan geliyor. 28 Şubat sürecinde imam hatiplilere reva görülen zulmü o kaldırdı, katsayı haksızlığını ve başörtüsü zulmünü sona erdirdi, imam hatiplerin önünü, ülkemizi kalkındırdı. O görevini bitirince yerine geçecek yeni imam hatipliler arıyorum. Çalışacağız, ülkemizi yükseltmek için bin imam hatipli yetiştireceğiz. Var mısınız?”

                Okul öğretmenlerinden Bahattin Bey sözümü kesti ve heyecanla:

“5000 Recep Tayyip Erdoğan yetiştireceğiz.” dedi. 

Öğrencilere döndüm:

“Hocanızı dinlediniz, beş bin imam hatipli yetiştirmek istiyoruz. Hazır mısınız?”

Öğrenciler hep birlikte, hazırız, dediler. Üstün Müslüman olmak, notlarını yükseltmek, ülkemizi kalkındırmak ve yeni bir İslam medeniyeti kurmak için söz verdiler.

Geleceğe hazırlanan ve üstün Müslüman olmak isteyen bir nesil geliyor.

Not: Şanlıurfa’da eğitimin kalite kazanması için çalışan başta Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, ekibini ve eğitimci dostları, mihmandarlarım Mahmut Çıtırık ve Abdülaziz Beyleri tebrik ediyor, gayretlerinin ve başarılarının devamını diliyorum. 28 Şubat zulmünü daha iyi anlamak isteyenlere Hançer Saplı Yüreğimde ve Çığlık isimli kitaplarımı tavsiye ederim.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.