BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Ak Parti eğitimde birçok iyiliğe imza attı. İnsanlar nimete çabuk alışıyor, dünkü sıkıntıları unutuyor, hep yeni hayaller peşinde koşuyor, yeni şeyler istiyor. Gençler 28 Şubat sürecinde dindarların yaşadığı sıkıntıları hatırlamıyor, bizim gibi ak saçlılar o günleri hatırladıkça Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti’ye dualar ediyor ve iyilikleri minnetle anıyorlar. 

Geçen hafta Denizli’deydim. Hafta boyunca 19 konferans verdim. Öğrenciler, veliler ve öğretmenlerle sohbet ettik. İmam hatip lise ve ortaokulları, sosyal bilimler lisesi, çok programlı liseler… 

Öğrencilere eğitim alanındaki iyileşmeleri anlattım; biz zor zamanlarda yetiştik, sizin yapmanız gereken şeyler kolay, dedim. Nasıl kolay diye soran öğrencilere şunları söyledim:

1.Ak Parti ülkenin her tarafını üniversite ve meslek yüksek okulları ile donattı.50 yıl önce ben üniversite sınavlarına girdiğimde sadece İzmir, İstanbul, Ankara ve Erzurum’da üniversite vardı. Bugün üniversite olmayan il yok. Bugün üniversiteli olmak kolay.

2. Meslek lisesi mezunlarına uygulanan katsayı zulmünü kaldırdı. 28 Şubat sürecinde meslek lisesi ve imam hatip lisesi öğrencileri, üniversiteye giriş sınavında 15 puan kaybediyordu. 15 puan kolay aşılır bir engel değildi. Recep Tayyip Erdoğan bir imam hatipli ve meslek lisesi mezunu olarak bu engeli kaldırdı. Bugün herkes eşit şartlara sahip, kaç soru yaparsanız o kadar puan alırsınız.

3. Başörtüsü zulmünü kaldırdı. Ak Parti öncesinde başını örtmek isteyen okula gidemezdi. 26 Şubat 1997’de Eyüp İmam Hatip Lisesi’ne başörtüsü yasağı gelmişti, başı örtülü öğrencilerim okula alınmadı ve sınıfta kaldılar. Zamanın Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, başı örtülü üniversite okumak isteyen Arabistan’a gitsin, demişti. Arabistan’a giden oldu mu bilmiyorum ama Viyana’ya, Ukrayna’ya, Bulgaristan’a gidip üniversite okuyan çok başörtülü öğrenci oldu. Wonder vasıtasıyla Viyana’da öğrencilerle buluşup sohbet etmiştim. 

4. Eğitime ciddi yatırım yapıldı. Okullarda sınıflar kalabalıktı. Bazı okullarda 60-70 kişilik sınıflar vardı. 15 yılda Milli Eğitim Bakanlığı’na ayrılan bütçe Milli Savunma Bakanlığı’nın bütçesini geçti, saray gibi okullar yapıldı, 269.200 sınıf açıldı. Göç alan iller istisna edilirse öteki şehirlerde sınıflar 25-30 kişiye indi. Öğretmen başına düşen öğrenci Avrupa ortalamasına çekildi.

5. Her okula seçmeli de olsa Kur’an, Siyer ve Temel Dini Bilgiler dersi kondu. Bugün hangi okula giderse gitsin öğrenci isterse Kur’an öğrenebilir, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (sav) hayatını etüt edebilir, temel dini bilgiler dersi alabilir. Dinî eğitim imam hatiplerle sınırlı değil. Din eğitimi, devlet denetim ve gözetimi altında her okulda yapılıyor. 

6. Kur’an kursları yaygınlaştırıldı. Mahallelere kadar din eğitimi götürüldü. İsteyen olursa müftülük her mahallede kurs açıyor ve Kur’an öğretiyor. Yetişkinlere de dini eğitim veriliyor.

7. Diyanet anaokulları açtı. Almanya’da kaldığım yıllarda kiliselerin bahçesinde “kindergarten”(anaokulu) olduğunu görmüştüm. Bu okullarda eğitim Hıristiyanlık inanç esasları temel alınarak verilir. Bayern eyaletinde anaokullarının % 90’ı kiliseye aitti, sınıflarda haç asılıdır. Ağaç yaş iken eğilir. Camilerin bahçesinde bir de anaokulu olmalı, yavrularımıza küçük yaştan itibaren Allah ve İslam sevgisi kazandırılmalı, basit dini bilgiler öğretilmeli, bu yuvalarda liyakatli eğitimciler istihdam edilmeli. 

8. İmam hatip ortaokulları yeniden açıldı. 28 Şubat’ta “laikçi” zihniyet kesintisiz eğitim diyerek ilkokul ve ortaokulları birleştirdi, imam hatip okullarının orta kısmını kapattı. Ağacın yaş iken eğildiğini onlar da biliyordu, Müslümanların çocuklarına erken yaşta Kur’an ve din sevgisini çok gördüler, çocuklarımızı dinden uzak tutma anlayışını bin yıl devam ettirme gayret ettiler. Allah’a şükür ki millet her seçimde o zihniyeti sandığa gömdü; İslam’a ve inancı saygılı partileri iktidara taşıdı. 

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanımızın, dindar nesiller yetiştireceğiz, sözlerini eleştiriyor. Çocuklara din eğitimi vermek ailenin görevi sen matematik öğret, diyor.

CHP zihniyeti bu. İlmi sadece fen bilgisinden ibaret sanıyor. İnsanın zayıf ve ölümlü yaratıldığını, Allah’a ve ahirete inanma, ebedi yaşama arzusunda olduğunu görmezden geliyor. Cennete gitme arzusunu yok sayıyor. CHP iktidara geldiği her dönemde din eğitimini kısıtladı, yasakladı ve din eğitimi veren kurumları kapattı. 1929’dan 1950’ye kadar din eğitimini yasakladı, camileri sattı. Devletin görevi vatandaşa hizmet etmektir, çocuğuna din eğitimi aldırmak isteyene devlet hizmet vermek zorundadır. Aksi hâlde din eğitimi CIA kontrolündeki cemaat etiketli örgütlerin eline geçiyor, Türkiye 15 Temmuz felaketleri yaşıyor. 

Asil milletimiz dinsizliği yaymak için çalışan CHP’yi hiçbir zaman seçimle iktidara getirmedi, getirmeyecek inşallah.

Ak Parti, ilkokul birden itibaren din dersini lise sona kadar 2 saate henüzçıkarmadı. Almanya’da Religion dersi ilkokul birden lise sona kadar iki saattir.

Öğretmen Akademisi kurdu fakat ideal öğretmenin niteliklerini belirleyip bu niteliklere sahip öğretmen yetiştirmek için politikalar üretmedi, eğitim fakültelerini bu amaca yönelik şekillendirmedi. Öğretmen, eğitimin lokomotifi ve motorudur. Eğitimin kalitesi öğretmenin kalitesini aşamaz. Nitelikli öğretmen yetiştiremezseniz eğitim nitelik kazanmaz. 

Çok geç de olsa MEB 12 ilde öğretmenin performansını ölçmeye karar verdi. Ümit ederim öğretmenin verimliliğini ölçmek ve başarılı öğretmenleri ödüllendirmekten vazgeçmez. Testiyi kıranla suyu getireni eşit tutmaz.

Eğitimde yapılacak en önemli icraat köklere bağlı, nitelikli öğretmen yetiştirmektir. 

Peygamberimiz (sav), ben sadece öğretmen olarak gönderildim, buyurur. 23 sene öğretmenlik yaptı, Kur’an’ı okudu, yaşadı, anlattı, dindar bir nesil yetiştirdi. İnsanlara hak ve hakikati öğretti, onları kötüden iyiye, çirkinden güzele, yanlıştan doğruya değiştirdi. Deve çobanları dünyayı yönetti ve asırlarca devam eden İslam medeniyetini kurdular.

Seçimde Ak Parti’yi destekleyeceğim, yapamadıklarını yapması için teşvik edeceğim. 

Tebrik: Okuyucularımızın Ramazanını tebrik eder; günahlarımızın affına, Müslümanların birlik ve ittifakına vesile olmasını Yüce Mevla’dan niyaz ederim. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.