banner176

banner174

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Özel okul fiyatları cep yakıyor: Veliler çaresiz! İşte özel okul fiyatları..

 

11 Haziran 2024
Özel okul fiyatları cep yakıyor: Veliler çaresiz! İşte özel okul fiyatları..

 

80 özel okul yeni öğrenci kayıtlarına hazırlanırken, veliler yüksek maliyetler karşısında endişeli. Birçok okulda ücretler 1 milyona yaklaştı. Bu durum, birçok aileyi zor durumda bırakıyor. İşte bazı özel okulların güncel fiyat listesi...

Yeni eğitim-öğretim yılı yaklaşırken özel okul fiyatları da merak konusu. Ekonomik koşullar göz önüne alındığında veliler için endişe verici bir tablo ortaya çıkıyor.  Geçen yıla göre özel okul fiyatlarında kayda değer bir artış var. Bazı okullarda fiyatlar neredeyse iki katına çıktı. Bu durum, özellikle orta gelirli aileler için büyük bir yük oluşturuyor.

5 YILLIK EĞİTİM 7 MİLYON TL!

Son yıllarda özel okul fiyatlarındaki artış, velileri adeta çaresiz bıraktı. Özellikle de prestijli kolejlerde eğitim ücretleri, ev fiyatlarına yaklaşır hale geldi. Bazı okullarda yıllık ücretler 1 milyona yaklaşırken, ortalama fiyatlar da oldukça yüksek.

Örneğin, geçen sene 448 bin TL olan Koç Lisesi'nin yıllık ücreti, yüzde 130 zam ile bu yıl 1 milyon 50 bin TL'ye yükselirken, 5 gün yatılılık için bu fiyata 332 bin 500 TL, 7 gün yatılılık için ise 437 bin TL ekleniyor.

Koç Lisesi'nde bu yıl eğitime başlayan bir öğrencinin lise eğitimini tamamlaması durumunda, ara sınıflardaki zamlarla birlikte ödeyeceği toplam ücretin 7 milyon TL'yi aşacağı belirtiliyor.

 

Özel okul fiyatları cep yakıyor: Veliler çaresiz! İşte özel okul fiyatları..

HAZIRLIK SINIF ÜCRETİ 1 MİLYON TL'Yİ AŞTI!

Robert Kolej, bu yıl da en yüksek ücret talep eden özel okullar arasında yer alıyor. LGS'de en az yüzde 0.5'lik dilime giren öğrencileri kabul eden okul, hazırlık sınıfı ücretini geçen yıla göre %135 artırarak 1 milyon 47 bin 900 TL'ye çıkardı. Bu rakam, özel okul tarihindeki en yüksek fiyatlardan biri olarak dikkat çekiyor.

Sadece Koç Lisesi ve Robert Kolej değil, birçok özel kolej de bu yıl fiyatlarında önemli artışlara gitti. Bu durum, velileri büyük bir çıkmaza sürüklüyor.

 

Özel okul fiyatları cep yakıyor: Veliler çaresiz! İşte özel okul fiyatları..

FRANSIZ LİSESİ'NDEN YÜZDE 50 ZAM!

LGS puanı ile öğrenci alan prestijli Fransız liselerinde de hazırlık sınıfı ücretlerine yüksek oranlarda zam yapıldı. Zam oranları %150'yi bulurken, veliler bu duruma tepkili. Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi'nin hazırlık sınıfı ücreti bu yıl 953 bin 180 TL olarak açıklandı. Saint Benoit Fransız Lisesi ise 890 bin TL'lik bir ücret belirledi.

Diğer öze okulların fiyatları ise şu şekilde:

 

  • Özel Alman Lisesi: 905 bin TL (Kırtasiye ücreti dahil, 10 taksit imkanı).
  • İzmir Saint Joseph Fransız Lisesi: 750 bin TL.
  • Üsküdar Amerikan Lisesi: 975 bin TL.
  • Tarsus Amerikan Koleji: 736 bin TL.
  • İzmir Amerikan Koleji: 775 bin TL.
  • Sainte Pulcherie Fransız Lisesi: 862 bin TL.
  • Galileo Galilei İtalyan Lisesi: 417 bin TL.

Özel okul fiyatları cep yakıyor: Veliler çaresiz! İşte özel okul fiyatları..

Kaynak: Ekonomim

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.