banner176

banner174

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

SGK gözlük çerçevesi için ne kadar ödüyor? 2024 güncel

Bu içeriğimizde, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun gözlük çerçevesi desteğinden bahsettik. İşte 2024 yılı SGK gözlük çerçevesi desteğine dair ayrıntılar… 

10 Haziran 2024
SGK gözlük çerçevesi için ne kadar ödüyor? 2024 güncel

Telefon, tablet ve bilgisayar kullanımlarının yaygınlaşmaya başlaması ile birlikte yetişkinlerin yanı sıra çocuklar da gözlük kullanımın artığı gözlendi. Erken fark edilmemeleri halinde ciddi görme bozukluklarına ve farklı rahatsızlıklara sebep olabilen göz hastalıkları için mutlaka bir hekime başvurulması gerektiğini belirten uzmanlar, bu süreçte Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan da destek alınabileceğini bildirdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu sigortalılara ve emekli vatandaşlara sağlık hizmetleri alanında çok çeşitli destekler sağlamaktadır. O desteklerden biri de gözlük çerçevesidir. Peki, Sosyal Güvenlik Kurumu 2024 gözlük çerçevesi desteği ne kadar? İşte konuya dair ayrıntılar…

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GÖZLÜK ÇERÇEVESİ DESTEĞİ NE KADAR? 2024

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 2024 yılı itibari ile gözlük çerçevesi için verdiği destek tutarı 98 TL’dir. Bu destek senelik çerçeve değişimlerini kapsamaktadır. Miyop ve hipermetrop gibi göz sorunları olanlar da söz konusu desteklerden yaralanabilmektelerdir. İlgili destek tutarı hem yerli hem de ithal gözlük çerçevelerini kapsamaktadır. 

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GÖZLÜK CAMI DESTEĞİ NE KADAR? 2024

Sosyal Güvenlik Kurumu gözlük çerçevesinin yanı sıra gözlük camı için de hak sahiplerine destek vermektedir. İsimlerine düzenlenmiş reçetesi bulunan kişiler, gözlük camları için 2024 yılı itibari ile 20 ila 25 TL aralığında değişiklik gösteren SGK desteğinden yararlanabilmektelerdir.

Gözlük derecesini artmasına bağlı olarak Sosyal Güvenlik Kurumu cam desteği de değişmektedir. Bu destek kapsamında belirlenmiş olan üst sınır ise 50 TL olarak kayda geçmiştir.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GÖZLÜK DESTEĞİ NE KADAR? 2024

Sosyal Güvenlik Kurumu reçete sahibi kişilere gözlük ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri amacı ile cam ve çerçeve dahil olmak üzere toplamda 148 TL’lik bir destek sağlamaktadır.

 

NUMARALI GÖZLÜK ÇERÇEVE FİYATLARI NE KADAR?

Numaralı gözlük çerçevelerinin fiyatları son dönemlerde arama motorları aracılığı ile sık sık sorgulanmaktadır. Hekim kontrolü neticesinde gözlerinin bozuk olduğunu ve buna bağlı olarak da dereceli gözlük kullanmaları gerektiğini öğrenen birçok kişi, gözlük çerçevelerinin güncel fiyatlarını araştırmaktadır.

Numaralı gözlüklerin çerçeve fiyatları markaya, kullanılan malzemenin niteliğine ve tasarıma göre değişiklik göstermektedir. Bu kapsamda çerçeve fiyatlarının 250 TL’den başladığını söylemek mümkündür.

NUMARALI GÖZLÜK CAM FİYATLARI NE KADAR? 2024

Gözlük camı fiyatları da tıpkı çerçevelerde olduğu gibi markaya, malzemeye ve tasarıma bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Ayrıca cam filtreleri de gözlük camlarının fiyatlarını doğrudan etkileyen faktörler arasında yer almaktadır. Bu kapsamda gözlük camı fiyatlarının 300 TL ila bin 500 TL aralığında değişiklik gösterdiğini söylemek mümkündür.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GÖZLÜK HAKKI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Sosyal Güvenlik Kurumu kişilere her gözlük değişimi için katkı payından yararlanma hakkı tanımamaktadır. Söz konusu hak 3 yılda 1 kez olacak şekilde güncellenmektedir. Dolayısı ile kişi gözlük değiştirmesi gerektiğinde SGK desteğinden yararlanma hakkının olup olmadığını mutlaka sorgulamalıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yürütülen politikalar kapsamında gözlü değişimi için katkı payından yararlanma hakkının bulunup bulunmadığını öğrenmek isteyen kişi internet ortamında ilgili sorgulamayı gerçekleştirebilmektedir. Bunun için öncelikle mobil uygulama ya da internet tarayıcısı üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifre ile e- Devlet sistemine giriş yapılmalıdır. Açılan sayfada yer alan arama butonu üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ilgili sayfası açılmalıdır. Sonrasında ise Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hizmetleri arasında yer alan ‘Medula Optik Cam ve Çerçeve Bilgisi Sorgulama’ ekranına giriş yapılmalıdır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.